Denne gangen skulle mine ordinære kameraer få hvile seg, og jeg hadde bestemt meg for å bruke min iPhone som eneste kamera for å dokumentere vår lille ferietur til Mallorca. Jeg har reist mye de tre siste årene, alltid slepende på et par kamerahus med tilhørende objektiver og annet utstyr. Med tanke på at bildene fra min iPhone kan skrives ut i relativt store formater, og at bildene i hovedsak skulle publiseres på web, så hadde jeg ingen betenkeligheter med å sette denne planen ut i livet.

IMG_0191

IMG_0200

IMG_0209

Den store fordelen er at man er klar til å ta bilder når som helst, og hvor som helst. Man kan dokumentere litt mer «usynlig». Mobilen har man jo i lomma hele tiden. Når det hjelder kvaliteten på bildene, så er det ikke noe problem å lage fotobok på 30 X 30 cm.

IMG_0249

IMG_0256

Dag for dag kan dokumenteres på en enkel måte slik at det går en rød tråd gjennom hele bildeserien. For å gjøre bildene mer spennende er det viktig å kanskje ta litt detaljbilder, finne litt andre vinkler og perspektiver enn det som er vanlig. De fleste fotografer med iPhonen i ansiktshøyde, eller litt under. Prøv med helt lave vinkler, det kan ofte gi mange spennende bilder.

IMG_0311

IMG_0312

Å reise til en så typisk «soldestinasjon» som Playa de Palma gir kanskje ikke de mest spennende bildene, men det er relativt kort vei inn til selve Palma by. For oss så ble de en akkurat passe gåtur på rundt 10 km. Motivene står nærmest i kø, så gåturen ble ganske langvarig, sånn tidsmessig.

IMG_0349-Edit

IMG_0363

Det blir selvfølgelig helt umulig å vise frem alle bildene her, så bildene på siden er et utdrag av de bildene som ble tatt. Vel fremme i Palma, som også er kjent for sin enorme katedral, var det på tide å teste ut panoramafunksjonen, noe som også fungerer helt utmerket.

IMG_0396

En tur inn i selve katedralen var jo selvskrevent. Disse byggene har en veldig dunkel belysning, og kan være krevende å fotografere. Jeg har fotografert mange katedraler rundt omkring i europa, men kun brukt mitt vanlig kamera. Denne gange skulle min iPhone til pers, og selv med disse krevende forholdene leverer kameraet bilder av svært god kvalitet!

IMG_0466

IMG_0469

IMG_0476

IMG_0478

Litt fotografering på utsiden av katedralen måtte også til. Jeg liker godt å ha med mennesker i mine bilder.

IMG_0465

IMG_0485

Selvfølgelig må det med noen solnedganger. Lyset blir fantastisk i de korte minuttene mellom lys og mørke. I syden er det jo slik at skumringen blir veldig kort, så man må være klar. I det ene bildet har jeg valgt å plassere en person som kom vandrende.

IMG_0494

IMG_0499

Igjen så kan jeg bare konkludere med at iPhone fotografi holder i bøtter og spann, og det er så mye enklere å forholde seg til. På denne turen har jeg kun brukt standardobjektivet på telefonen, men det finnes også fantastisk optikk som kan monteres, både vidvinkler og telezomer av høy kvalitet. Fordelen med alt dette er at det ikke tar noe plass. Det meste går i lomma, og telefonen har man jo med seg uansett.

Hele serien med bilder vil bli lagt ut under gallerier senere (det er Tones jobb 🙂 ) Ha en fin en…..

Finn-b

Translate »