Jupp, da har vi altså kjøpt oss bobil! Dette er ikke noe plutselig innfall, men noe vi har vurdert nøye over et års tid. I tillegg har vi leiet bobil for å «teste» ut litt. Det er nok av historier om de som kjøper seg en bobil nærmest på impuls, og etter en kort stund finner ut at dette ikke var helt det de hadde trodd. Vi har derimot forberedt oss godt. Hundrevis av sider om emnet er lest, vi har snakket med mange «erfarne» bobilfolk, fått mange gode –og noen dårlige råd. Vi har samlet informasjon og sortert dette etter beste evne.

Så kom altså dagen da vi skrev under kontrakten på vår egen bobil, valget havnet på en Adria Sonic Supreme i810 SC. En stor treakslet bobil på nesten 9 meter. Det har selvfølgelig vært mange advarsler med å starte med en så stor bil, men erfaringen etter første tur at størrelsen ikke gir noen særlig problemer i hverken fremkommelighet eller steder vi kan parkere. En annen ting vi også ble gjort oppmerksomme på er at det økonomiske tapet vil være mindre på en større bil når man en gang i fremtiden evt. skal bytte eller selge.

Utstyr.

Når vi først skulle begi oss ut på bobillivet, ønsket vi også å ha en godt utstyrt bil. Bobilen vår har det meste som er nødvendig for å være selvforsynt med det meste. Bilen har både solceller og Efoy brenselcelle. På godværsdager sørger solcellene for vedlikehold av batteriene, men på senhøst og vinter vil ikke disse klare å produsere nok ladestrøm når vi står stille, da kobler Efoy’en inn. I tillegg er det satt inn en inverter som sørger for 220 Volt. Med denne kombinasjonen vil vå være selvforsynte med strøm, både 12 og 220 Volt.

For å slippe nivåklosser er det også montert HPC hydrauliske støtteben som sørger for å få bilen i vater når vi står parkert. Vi hadde også et ønske om å få montert Cinderella forbrenningstoalett, men ble frarådet dette. Grunnen var at selve forbrenningsprosessen kan «lukte» litt, og lukten kan oppfattes som veldig ubehagelig om vinddraget skulle sveipe eimen ned til middagsbordet. Vi vet at Cinderella jobber med å løse dette, men foreløpig er bilen utstyrt med standard toalett med to kassetter.

På varme sommerdager, eller kalde vinterdager er det også greit med air condition/varmepumpe. Når Aldevarmen nattesenkes på vinteren er det kjapt å «booste» varmen i bilen med varmepumpen. Alt i alt er bilen ekstremt godt utstyrt for å kunne gi oss fantastiske opplevelser i både inn og utland 🙂

Første tur.

Bilen ble hentet torsdag, og vi pakket bilen og reiste avgårde dagen etter. Signingsferden gikk først til Telemark, nærmere bestemt Sauarsida i Sauherad. Her overnattet vi hos en god kompis, og det ble en svært så hyggelig aften med god mat og drikke.

Vi våknet på lørdags morgen til strålende solskinn og flott utsikt mot Sauheradfjellene. Etter en god og lang frokost pakket vi bilen for å reise ned igjen til Sandefjord for å møte et vennepar. 15:20 tok vi fergen over til Strømstad for å booke inn på Lagunen Camping for natten. Igjen var jeg overrasket hvor lett denne relativt store bilen er å manøvrere. Kvelden på Lagunen ble brukt til felles hygge og god mat. Jeg hadde kjøpt meg en slik 45 cm elektrisk panne, og i denne lagde jeg en stor porsjon Chili con Carne som ble fortært med godt drikke til. Noen flasker med bobler gikk også med, det var jo tross alt jomfrutur!

Fjällbacka og Bovallstrand.

Søndag morgen våknet vi igjen til et fantastisk vær. Våre venner fra Sandefjord skulle hjem, men vi hadde fri noen dager til. Etter en kort diskusjon over morgenkaffen besluttet vi å reise til Fjällbacka. Vi hadde sett serien «Mordene i Fjällbacka» basert på Camilla Läckberg, og hadde lyst til å se stedet med egne øyne. Det gikk etterhvert litt sport i å se hvor jeg kunne komme frem med bilen, og etter noen runder i Fjällbackas trange gater konkluderte jeg med at størrelsen på bilen gir svært lite problemer, selv for en fersking som meg :). Etterhvert ble bilen parkert til fordel for apostlenes hester, vi skulle byvandre litt, og ikke minst måtte vi få med oss «Kungsklyftan».

Eter noen timer med vandring i Fjällbacka plukket jeg frem appen fra CamperContact. Vi måtte finne en plass å stå for natten. Vi fant en flott plass i Bovallstrand. Gratis parkering helt nede i vannkanten ved «badeholmarna«, og du verden for et fantastisk sted. Litt vandring igjen på dette fantastiske stedet resulterte i en ny samling med bilder.

Og her et lite galleri med bilder fra Bovallstrand:

Translate »