Vi hadde et ærend i Bergen, og hva er vel da bedre enn å bruke bobilen? For å få litt mer ut av turen besluttet vi å kjøre den lengste strekningen, altså rundt sydspissen av landet. Kanskje ta noen hyggelige stopp langs veien, overnatte på et eller annet hyggelig sted, ja rett og slett bruke turen til å oppleve litt Norge i November.

For å unngå eventuelle problemer med dårlig vær over fjellet, så valgte vi å kjøre den lange veien rundt kysten. Dette vil jo også gi litt mer opplevelser i form av severdigheter osv. Etter klargjøring og rengjøring av bilen etter forrige tur til Sverige, kjørte vi nedover sørlandet tidlig søndag formiddag.

Lindesnes.

Jeg har aldri vært ute på Lindesnes fyr, og vi tenkte at dette ville bli et hyggelig avbrekk langs ruten til Bergen. Det mysset av folk når vi ankom parkeringsplassen, men det var ikke noe problem å få rygget bilen inn på et egnet sted. Solen skinte, og Lindesnes lå badet i flott ettermiddagslys.

Her måtte vi kjøpe billett for å komme inn. Kr. 80,- pr. person. Dette ville også gi oss muligheter for å komme inn og opp i selve fyret, og ikke nok med det, en gratis kaffe 🙂

Gjesteboka måtte selvfølgelig signeres!

Føresvik i Bokn.

Etter noen hyggelige timer på Lindesnes fortsatte vi ferden mot Bergen. Vi valgte å kjøre den indre veien mellom Lindesnes og Lyngdal. Denne veien var nok ikke helt egnet for stor bobil, smalt og med mange hårnålssvinger alá Trollstigen, bare i miniatyr. Tone holdt pusten på de værste stedene, men vi kom da frem til E39 etterhvert. Vi fortsatte videre mot Stavanger og Haugesund. Vi hadde egentlig tenkt at vi skulle overnatte på Haraldshaugen Camping i Haugesund, men tiden gikk litt fra oss. Vi måtte frem med appen fra CamperContact igjen. Den foreslo en bobilparkering i Føresvik (Bokn). Her var det gratis, men skulle vi ha strøm så kostet det en femtilapp.

Det var mørkt som en sekk da vi kom frem, men en hyggelig kar som lå på gjestebrygga i båt forklarte oss hvor vi kunne stå, og hvor vi kunne koble oss til strøm. Betalingen måtte gjøres i Coop butikken neste morgen. Det er alltid hyggelig å treffe lokale hjelpsomme og hyggelige folk!

Støttebena ble kjørt ned, og så snart støttebenspilsen var fortært laget vi god mat, og gikk tidlig til sengs. Gjennom natten var det et fryktelig vær med regn og kraftig vind, men utpå morgensiden tittet solen gjennom skydekket, vinden løyet, og vi våknet opp til dette:

Dette møtte meg når jeg åpnet døren 🙂

En hummerfisker på vei inn, det kan vel ikke bli mer idyllisk enn dette!

Utsikt fra bobilparkeringen i Føresvik. Vakkert!!

Mannen i snekka kom en tur bortom bilen for å slå av en prat. Han hadde vært ute for å trekke hummerteiner, men kunne fortelle at det var hummer med rogn, og da måtte han slippe hummerne ut igjen. Han var også kjent i vårt nærområde her i Vestfold etter å ha jobbet på strekningen Horten / Moss med innleid ferge fra Vestlandet. Han kunne også fortelle at bobilparkeringen i Føresvik stort sett var full av biler i sommermånedene. Flaks for oss at vi kom her i November. En stille og rolig Føresvik med kun en bobil på plassen, og det var oss 🙂

Vi drar videre mot Bergen.

Etter en utrolig hyggelig morgen i Føresvik pakket vi bilen for å fortsette vår ferd mot Bergen. Det var flere nye tuneller, lange og undersjøiske. For meg som ikke er så veldig glad i slike tuneller ble dette en god trening. 7 kilometer lang, og 260 meter under havet ville normalt gjort meg veldig stresset, men merkelig nok gikk det utrolig greit. Det var flere slike tuneller, men det virker som denne fobien er i ferd med å slippe helt. Deilig! I tillegg til tunellene var det også to fergestrekninger.

Neste ferge 11:45, det ga meg en halvtimes tid til å bevege litt på bena, kanskje ta noen bilder?

Det er vakkert på Vestlandet!

Tone slapper av i bilen, kanskje hun er på Facebook??

Vi kjører videre mot Bergen:

Litt utpå formiddagen ankommer vi Bergen, og igjen spiller været på lag. Solen skinner, og livet er herlig. Vi hadde på forhånd sjekket appen etter bobilparkeringer, og den foreslo Bergenshallen. Helt greit å stå der. Vann, strøm og mulighet for å tømme toalett. Bybanen går rett forbi, så det var utrolig enkelt å komme seg inn til sentrum.

Dagen etter var ikke værgudene help på vår side. Vi våknet til typisk bergensvær. Regn og vind. Vi bestemte oss da for å ta en byvandring, samt få med oss fløybanen.

Ikke noe hyggelig vær på Fløyen i dag!

En hyggelig dag men mange fine opplevelser, avsluttet vi det hele med litt god mat på Peppes Pizza ved Byparken. Etter en kjapp sjekk på Yr.no fant vi ut at om vi skulle komme oss hjem uten for mye styr med dårlig vær over fjellet, så burde vi kjøre samme kvelden, rett og slett bruke natten på å kjøre over Haukeli. Som sagt så gjort, vi tok hele turen fra Bergen til Sandefjord i et jafs på natten. Stille og rolig, lite trafikk, og bart over fjellet.

Tusen takk for en flott tur 🙂

Translate »