For å bli litt kjent med andre bobilister hang vi oss på en tur til Vindfjelltunet helgen 10-11-12 November 2017. Det ble lagt ut et forslag om denne turen i gruppen til NBCC’s gruppe for Vestfold Søndre. Som gode bobilister har vi også meldt oss inn i NBCC. Fredagen kjørte vi ganske tidlig oppover, og var første bil på campingplassen bak Vindfjelltunet.

Etterhvert kom det biler på rekke og rad, og totalt var det 8-10 biler som møtte opp. For Tone og meg var dette en flott anledning til å bli kjent med nye mennesker, og det ville bli en fin opplading til NBCC’s julebord påfølgende helg. Det årlige julebordet er også en slags årlig «happening» med god mat, musikk, utdeling av merker og andre utmerkelser. Det gleder vi oss til å delta på.

Litt utpå ettermiddagen gikk vi i samlet flokk, vi var blitt en ganske stor gjeng, ned til Vindfjelltunet for å spise. Her var det en pizzarestaurant, og det hele skjedde kanskje litt i kjappeste laget siden alle parene bestilte hver sin pizza. Fordelen var jo at det ble litt rester til middagen dagen etter 🙂
Etter hyggelig samvær med bespisning vandre vi opp på campingplassen igjen. Tre bålpanner ble fyret opp, det var prat og hygge utover i de små timer.

Lørdag med skogstur og besøk på Nordgardsetra.

Lørdag morgen var det friskt med rim på bakken og et par kuldegrader.

Lørdag morgen våknet vi til rim på bakken. I løpet av natten hadde gradestokken krøpen under nullstreken, og det var blitt frost. Som vanlig inntok Tone og jeg en god og solid frokost, og etterhvert ble det litt mer liv rundt i de andre bilene også. Det tok ikke så lange tiden før sola krøp over tretoppene, og campingplassen ble et litt hyggeligere sted å være. Bålpanne ble igjen fyret opp, og folk satte seg ut med en morgenkaffe, til tross for at det var relativt kjølig. Det gjelder bare å kle seg godt nok, så har man det bra.

Nordgardsetra.

Etterhvert ble det bestemt at vi skulle gå tur. Det er jo flott turterreng rundt Vindfjelltunet, og det er alltid godt å få beveget seg litt. I samlet flokk tuslet vi oppover mot Nordgardsetra. Noen hadde lyst til å gå et annet sted, så underveis skilte vi lag, og fire av oss fortsatte oppover mot setra. Setra er drevet av 4H, og var selvfølgelig stengt for sesongen, men det var uansett artig å se dette stedet, og ikke minst lese historien om hvordan driften hadde vært her.

Vi hadde gått på «traktorvegen» opp til setra, og vi bestemte at vi skulle gå stien gjennom skogen tilbake til campingplassen. Dette ble også en flott spasertur gjennom variert terreng og trollskog. Etter å ha trasket lenge og vel begynte vi å blir usikre på om vi kanskje hadde gått feil, at vi var i ferd med å gå oss bort. Tine måtte opp med telefon og GPS, og konstaterte at vi var på riktig vei. Noen minutter senere kom vi ut på veien igjen, og var snart tilbake på campingplassen hvor resten av gjengen hadde samlet seg rundt bålpannene igjen.

Resten av lørdagen gikk med til avslapning, mat og en liten middagslur.

Konsert med Byting.

Konserten skulle være i Vindfjellhallen. Det var solgt over 300 billetter, og det var kun 100 sitteplasser. Det betød at vi måtte være tidlig ute for å sikre oss en sitteplass. Det ble lang venting før Byting gikk på scenen. Først var det oppvarmingsband som spilte i over en time, deretter en lang pause før bandet endelig var i gang. Da hadde lokalet etterhvert fylt seg opp med så mye mennesker at Tone og jeg følte at det ble litt vel mye. Det samlet seg også veldig mange mennesker foran scenen, så det var umulig for oss som hadde sitteplasser å se artistene og hva som forgikk der oppe. Vi hørte noe få låter før vi valgte å avslutte kvelden og rusle opp i bilen igjen.

Takk for en hyggelig tur!

Selve konsertopplevelsen ble kanskje ikke helt som vi hadde tenkt, men resten av turen ble fantastisk. Nye bekjentskaper, hyggelig samvær, gitaren kom frem for litt allsang første kvelden –ja, i det hele tatt en positiv og hyggelig opplevelse. Vi sees snart igjen 🙂

Translate »