Etter god planlegging (håper vi) er vi endelig i gang. Vi «flyttet» inn i bilen 20 Januar, og starten ble en tur til Porsgrunn til Tine og Viggo sin 100 årsfest. En utrolig trivelig start, mange nye hyggelige mennesker å bli kjent med, musikk og aktiviteter. Værgudene viste seg fra sin aller værste side rett etter avreise fra Sandefjord:

Som vist på filmen var det ikke direkte gode kjøreforhold, og bare enda en grunn til å ønske oss nedover mot sol og varme.

En natt i Larvik

Vi hadde booket seiling med Superspeed fra Larvik 22 Januar, det betød at vi skulle ha en overnatting der før vi kom oss over til Danmark. Planen var å stå på bobilhavnen i Larvik, men denne er stengt på vinterstid. Tilfeldighetene skulle ha det til at vi traff et hyggelig par som var ute å gikk tur, og de foreslo at vi kunne parkere ved Tollboden, helt nede på bryggekanten. Det viste seg at de også var bobilfolk, og hadde mange gode tips å komme med når det gjaldt steder vi burde besøke nedover i Europa. Vi inviterte selvfølgelig inn på kaffe, og igjen så opplever vi hvor sosialt dette bobillivet er, og hvor lett det er å komme i kontakt med nye mennesker.

Det var snørydding i Larvik, og etterhvert kom det lastebiler med 2 minutters mellomrom for å tømme snø i sjøen. Dette var såpass «bråkete» at vi valgte å forflytte oss opp til parkeringen til Larvik Turn (Bøkeskogen). En liten spasertur før vi forflyttet oss ga noen fine vinterbilder:

Endelig..

Vi hadde skikkelig reisefeber når vi våknet morgenen etter. Etter å ha ordnet noen småting, så var det bare å komme seg ned på terminalen for å vente på fergen.

Hirtshals Service & Velkomstsenter

Denne bobilparkeringen var allerede plottet inn som første stopp etter fergeturen. Fergen var inn ca 21:00, og vi hadde ikke lyst til å kjøre så langt, så vi valgte nærmeste og enkleste plass å stå. Helt greit, bobilparkering med strøm, vann og tømmemuligheter. Litt bråk fra lastebiler, men vi fikk en god natts søvn. Kun 5 euro for strømmen, og prisen inkluderte også «breadrolls» i kafeteriaen på plassen, altså rykende ferske varme rundstykker 🙂

Etter en god frokost med tilhørende nykoket kaffe, satte vi kursen mot Flensburg og Scandinavian Park. Her skulle vi fylle opp med mat og drikkevarer for en god stund fremover, og vi ville sende bilen på spa. Vask og polering for en helt grei sum. Fint å få av saltlaken fra kjøringen på norske vinterveier.

Nyvasket, polert og lekker 🙂

Vi hadde egentlig tenkt å stå natten over på Scandinavian Park, men her var det kun parkering uten strøm, tømming av toalett og vann. Opp med appen fra CamperContact, og vi tok sjansen på en privat stelleplass kun et par mil unna, altså i hagen hos en tysker, Kranzbinderei Schnell., og du verden for en morsom plass! Her blir vi stående i natt. Tone er i gang med middagen, jeg koser meg med støttebenspils.

Da er altså første dag unnagjort. Vi har kjørt gjennom Danmark og inn i Tyskland. I morgen håper vi å kjøre sånn ca. halve Tyskland. Men….. det blir når vi er på bena i morgen 🙂

Ha en fiiiiin en 🙂
Tone & Finn

Translate »