Ikke visste vi at vannfylling ville bli et problem. I utgangspunktet trodde vi at gass ville bli den største utfordringen, men så langt har det vært det enkleste. Vi hadde opprinnelig plukket ut stelleplass ved hotel Wirtshaus Sauer, men ved nærmere lesing av detaljene rundt fasilitetene på denne plassen så kunne de ikke tilby fylling av drikkevann. Det går jo litt vann, både til matlaging, dusj og vask. Men, noe av det vi leste var at maten var fantastisk. Vi tok en lunsj før vi kjørte videre, og aldri har vi smakt bedre snitzel, i tillegg var den bare diiiiger. Anbefaler å stoppe her for en matbit. Pent og rent overalt.

Wirtshaus Sauer – noen mil syd for Hannover

Maten var som sagt kjempegod, men vi var fremdeles i beit for vann. Kun 25% igjen på tanken er ikke mye å skryte av når man skal både ta en dusj, koke kaffe og lage mat. Gassflaskene sto proppfulle i skapet etter at vi fylte opp hos Färber Gas GmbH i Flensburg. Billig og greit, og de fyller flasker med standard industrikobling. Det var på tide å finne et nytt sted vi kunne overnatte. Opp med appen fra Campercontact, aktivere filter for vann og strøm. Den foreslo en stelleplass i en liten by som heter Lautenthal. Vi syntes det hørtes ut som en god idé, kun 20 minutter å kjøre fra Wirtshaus Sauer.

Vi kjørte gjennom dype daler og skoger, og plutselig åpenbarte det seg en liten landsby, Lautenthal, som vi aldri hadde hørt om. Byen viste seg å være en gammel gruveby hvor de tok ut sølv og bly. Med kameraet over skuldra måtte vi ut på en liten ekspedisjon før mørket la seg over dalen. Dette er faktisk en liten perle med spennende historie og morsom arkitektur. (ja, vi fikk fylt vanntanken her). Noen bilder fra Lautenthal:

Endelig, sårt tiltrengt. Heldigvis har vi pakket ned egen trekkspillslange med masse overganger og koblinger

Det statlige brygghuset i Lautenthal

Lautenthals flotte kirke

Litt årstall, Gruven var i drift fra 1538 til 1988.

Her bruker de gammel takstein på veggene….

Lautenthal by night – tatt fra bobilparkeringen

Videre mot Frankrike

Vi bestemte oss for å kjøre litt raskere mot sola. Det har vært mye regn, og vi lengter etter å komme nedover mot middelhavet og sol. Vi brøt opp tidlig om morgenen fra Lautenthal og satte nesa mot Frankrike, en kjøretur på rundt 70 mil. Vi hadde allerede plukket oss ut en bobilparkering boen mil på innsiden av grensen, en liten by som het Baume Les Dames. Vi ankom rett etter mørkets frembrudd, så det ble lite aktuelt å utforske stedet.

I løpet av natten var det igjen et fryktelig regnvær, men utpå formiddagen lettet det litt, i allefall nok til en liten spasertur til byen. Her er noen bilder fra Baume Les Dames:

Kanalen by night

Her er det sikkert flott å sitte med en kald en på sommeren!

Det er sluser også i Frankrike 🙂

Det har tydeligvis regnet mye, her er det mye vann!

Sentrum

Flott bobilparkering i Baume Les Dames. Billig, og med alle fasiliteter.


Og til slutt, et lite videosammendrag:

Translate »