Det er mange diskusjoner rundt ruter og kostnader ved å kjøre bobil til varmere strøk. Mange ønsker å unngå bomstasjoner eller finne rimeligere ruter. Jeg har nok kanskje en liten følelse av vi bruker mye tid å energi for å spare veldig lite. I januar kjørte vi vår bobil til San Javier, like syd for Torrevieja.

Teori og Praksis.

Planen var å teste ut litt denne teorien med å kjøre veier uten bomstasjoner, men vi oppdaget ganske raskt at her gikk «vinninga opp i spinninga». Er man på en slik tur, og vil oppleve mye underveis, ja da stiller det seg selvfølgelig annerledes. For vår egen del var nok solhungeren større en trangen til å oppleve den nordlige delen av Europa, det var tross alt i Januar. Noen avstikkere ble det, men stort sett så vi på dette som en transportetappe.

Bilen, en Adria Sonic 810 2016 modell, 3 liter motor og lastet tett opp mot tillatt totalvekt på 5 tonn har i snitt ligget på mellom 1,1 til 1,2 liter på mila. Fartsgrensene for bobil på over 3,5t  i de forskjellige landene er da fulgt. Vi har kjørt følgende rute:

Klikk på kartet for større utgave.

Vi har hatt følgende kostnader på drift. Her er ikke fergebillett Larvik – Hirtshals tatt med, og heller ikke overnatting. Totalsummen for å komme seg fra Sandefjord til San Javier via den ruten vi har fulgt er kr. 6.133,-

Det finnes sikkert mange alternative ruter med andre kostnader enn de vi har hatt, men dette er den ruten vi valgte. Bilene har jo også forskjellig forbruk. Beløp er også i norske kroner etter hva som faktisk er trukket fra kortet.

Her er kostnadene spesifisert:

Diesel – Aral Tyskland: 1.184,-
Diesel – Shell Tyskland: 1.054,-
Diesel – Total Frankrike: 1.074,-
Diesel – ES – Spania: 864,-
——————————————-
Sum: Kr. 4.176,-

Bompenger – Frankrike: 42,-
Bompenger – Frankrike: 74,-
Bompenger – Frankrike: 306,-
Bompenger – Frankrike: 55,-
Bompenger – Frankrike: 256,-
Bompenger – Frankrike: 315,-
Bompenger – Spania: 138,-
Bompenger – Spania: 225,-
Bompenger – Spania: 244,-
Bompenger – Spania: 132,-
Bompenger – Spania: 132,-
Bompenger – Spania: 38,-
——————————————-
Sum: Kr. 1.957,-

Translate »