Da var vi tilbake i Spania etter et lite avbrudd. Bilen sto like hel og godt bevoktet på Umbrella Parking ved flyplassen i Alicante, kun 48 euro for å parkere i 9 dager mens vi var i Norge. Etter ni dager hjemme tok vi et fly nedover igjen 14 februar for å gjenoppta turen vår.

Vi ankom Alicante godt utpå ettermiddagen, og bestemte oss for å kjøre direkte til La Ribera i San Javier. Et greit sted å akklimatisere oss, fylle opp kjøleskapet, gass og andre nødvendige saker før vi skulle dra videre. La Ribera er et trygt og godt sted! Været vi kom ned til var helt fantastisk, og vi bestemte oss for å ta en ekstra dag her for å hvile litt ut, og i tillegg planlegge litt videre.

Granada

16 februar brøt vi opp tidlig på morgenen for å kjøre til Granada. Vi kjørte over fjellet og de Andalusiske slettene. Det var en ca. 4 timers tur, men opplevelsene og inntrykkene sto i kø. Vi følte at vi ikke hadde mer enn satt oss i bilen før vi var fremme. Målet var Camping Reina Isabella, litt i utkanten av Granada. Reina Isabella viste seg å være en relativt liten, men utrolig hyggelig campingplass. En deilig rolig atmosfære regjerer her, og alt man trenger er innenfor rekkevidde. I tillegg har campingen en egen restaurant som selvfølgelig måtte testes ut, og du verden… aldeles nydelig mat og fantastisk service. Etter et langt og godt måltid med kalvefilét blandet med en god Rioja rødvin ble det en relativt tidlig kveld, det sto jo litt på programmet for morgendagen.

Sacromonte

Det er stille på denne campingen! Etter en god natt søvn våknet vi som vanlig i 7 tiden. Solen gløttet såvidt frem, og himmelen var skyblank! Nok en flott dag var i anmars. Tone hadde vært forutseende og bestilt ferskt brød til frokost. Frokostene er magiske, stille og rolig, god mat og nykoket kaffe. Frokosten tar gjerne en time eller to.

I dag skulle vi på ekspedisjon i Granada. En liten rusletur ned til resepsjonen for å se hvilke transporttilbud som fantes. Vi kunne ta taxi eller buss. Vi hadde allerede bestemt at første stoppested skulle være Plaza Nueva, et godt utgangspunkt for å oppleve det gamlebyen i Granada hadde å by på. For å gjøre det så enkelt som mulig ble det en taxi. Vel fremme på Plaza Nueva takket vi sjåføren, betalte den svimlende summen av 15 euro, og begav oss ut på en vandretur langs elven Darro. Det var ikke mange hundre meterne vi skulle gå før det ene inntrykket overgikk det andre. Sacromonte blir betegnet som en av mest autentiske delene av Granada, og opphavet til Flamencoen. Her var det smale gater og små hvite hus som klamret seg til fjellsiden. En kjempeopplevelse som virkelig kan anbefales. For dere som har lyst til å lese mer om denne bydelen, så finnes det mye informasjon her…

Albaizin

Albaizin er jo egentlig selve bydelen hvor også Sacromonte inngår, og det er en labyrint av trange smug og spennende saker å utforske. Vi hadde vært på vandring noen timer når vi plutselig befant oss på en stor åpen plass, Plaza Larga. Dette var et slags torg, og her var det musikk, restauranter, noen torgboder og mange fargerike mennesker. Vi stoppet for å ta inn atmosfæren, og kanskje få oss en liten matbit. Vi ble ganske raskt invitert til å sette oss ned ved et av bordene av en fantastisk flott flamencodansende dame, og vi kunne selvfølgelig ikke si nei. Hun fortalte oss at hun hadde vært en aktiv og kanskje litt kjent flamencodanser, og det hang faktisk bilde av henne sammen med Michelle Obama i baren. Her fikk vi oss hver vår Bocadillo med tjukke skiver av spansk ost, samt et stort fat med Padrones. Å sitte på dette torget var helt magisk. Flamencodamen danset, vi spiste spanske spesialiteter, tok inn lukter og stemning og betraktet alle disse flotte menneskene som var rundt oss.

Alhambra

Etter et par timers tid på Plaza Larga i Albaizin var det på tide å bevege seg opp til Alhambra. Vi hadde på forhånd kjøpt billetter som ga oss inngang til selve palasset. Fra Plaza Larga var det bare en liten spasertur bort til inngangen av Alhambra, men det ble en ganske lang tur opp til selve platået hvor palasset ligger. Vi vandret rundt i flotte hager og parkanlegg med presisjonsklippede busker før vi stilte oss i køen for å komme inn. Det er slik at det blir satt opp tidspunkter for inngang, sikkert for at det ikke skal være for mange mennesker inne på en gang. Selve palasset er fantastisk med sine flotte mønster hugget ut i stein, men kanskje litt kjedelig i forhold til andre tilsvarende severdigheter vi har besøkt rundt i Europa de siste årene. Uansett, vi kunne ikke være i Granada uten et besøk på Alhambra!

En lang flott og innholdsrik dag ble avsluttet med en mini speketallerken og en iskald drikke i baren på camping. Vi er heldige som får oppleve alt dette flotte vi møter på vår vei 🙂

Og til slutt, et videosammendrag:

Translate »