Ikke visste jeg at Bobillivet hadde så mye Zen i seg. Vi våkner sakte, – puster inn velværet over å være til, – rusler de 2-3 skrittene inn til kjøkkenet, – setter på kaffen, – kjenner duften og lar dagen komme minutt for minutt. Stemningen på morgenen er magisk, – kaffen, – frokosten, – utsikten fra frontvinduet. Vi bare er, – og det er helt fint. Noen dager ser vi ut over havet, – i sol – eller regn, – noen dager jorder, skog eller et torg. Vi sitter ofte og ser landskapet eller byen våkne til liv. Vi forflytter oss når det passer oss, – ikke for mye planlegging langt fram, – et par dager av gangen holder. Det kan være en, tre eller fem netter på hvert sted, – spennende å se nye steder og oppleve atmosfæren på de ulike plassene. Vi treffer stadig nye hyggelige mennesker av ulik nasjonalitet. Det er også fasinerende å treffe så mange andre og se og observere hvordan de lever sitt liv.

Noen ville kanskje spørre hvordan det er å leve så tett sammen, – og vi kan bare svare at det går helt fint. Plassen er kanskje begrenset, men det medfører en god følelse av nærhet og et ønske om å gi rom til den andre. Dessuten er det jo så kort vei ut, – og vi benytter enhver anledning til å komme oss ut på tur enten med apostlenes hester eller med de nyervervede sparkesyklene. Frisk luft og mosjon er en viktig del av dagen.

Vi erfarer at det er nesten umulig å kjede seg. I bobilen er det helt fint å bare være, – lytte til fuglene eller bølgene, – se ut over havet, – «the art of doing nothing». Det er en fantastisk terapi og motgift mot dagens rotterace med stress og jag.

Vi erfarer at vi blir mer hensynsfulle, avslappet og har et oppmerksomt nærvær på det som skjer her og nå. Zen og mindfullness er jo en trend i tiden – og det blir veldig reelt i Bobillivet.

Alt vi trenger er i armlengdes avstand, – en fin erfaring som mange burde prøve. Hva trenger man egentlig? I bobilen har vi kun det vi trenger, – og setter mye mer pris på hver ting. Hver ting har sin funksjon, – enten det er for å lage mat eller å pynte opp. En annen ting er at det er lettere å holde i orden, – det er fort gjort å gjøre rent. TV ser vi aldri på. Vi bare er. Det er alltid noe å prate om, – eller følge med på ute. Dagene fylles også med bilder, blogginnlegg, håndarbeid, lesing eller bare kose seg med en kaffe eller god mat. Opplevelsene blir på en måte sterkere, – lydene, luktene og smakene. Bobillivet gir oss roen til å reflektere og kjenne etter hva vi egentlig trenger og takknemlighet for hva vi har.

Det vi trenger er hverandre, – fine opplevelser, positiv energi og god atmosfære, – nyte et deilig måltid, – kle seg litt pent og være tilstede her og nå – sammen.

4 Kommentarer

 1. Lisbeth

  Åååå dette er livet kjenner jeg langt ned i magen .. Jeg skulle så gjerne opplevd bare litt av den kosen dere har om dagene ? Jeg tenker her at så bra dere har denne muligheten til å ha Bobil og da igjen kunne gjøre ‘nesten’ akkurat hva dere vil ?
  Vi har også snakket om å kjøpe oss en Bobil . Bytte ut Vognene . Men jeg med gode hjelpere , har lagt så mye arbeid ned i å pusse opp og ikke minst ha den stabiliteten med tanke på min Kroniske Sykdom .
  Nå om dagene ligger jeg bare i Senga men smerter og kvalme og venter på Operasjon. Fikk vite i dag at det blir den 14 mars og det er lenge å vente . Men de hadde så stor pågang som de sa på Radiumen ? Overlegen som nå er min fast Lege der inne hadde forespeilet meg Operasjon senest 5/6 mars. Det er psykisk å gå slik å vente da vi vet Svutsen kan slippe tråder og finne enda flere plasser å sette seg .. Så da får jeg bare ta det med ro . Fikk for sikkerhetskyld kastet på meg en helvetets Innfluensa her også for 2,5 uke siden. Er det mulig å bli så slått i bakken da , phuuu , halleluja..
  Men nå ønsker jeg dere bare fine og hyggelige dager fremover , blir så glad av å høre at dere koser dere slik ❤ Klem fra Lisbeth

  Svar
  • Tone

   Tusen takk for gode ord. Vi føler oss privilegerte og takknemlige som har fått denne muligheten. Sender mange gode tanker til deg og håper at vi kan treffes til sommeren. Vet at Finn har kjent deg lenge, – og det hadde vært hyggelig for meg også å bli kjent med deg.

   Svar
 2. ReiseLinda

  Fant bloggen deres via en link på Facebook og her var det mye å kikke på!
  Vi blei bobileiere i fjor og jeg kjenner igjen det du beskriver. Håper vi kan ha det like harmonisk på vår firemåneders reise nå til sommeren. Jeg tror ikke jeg har sett så mange vakre solnedganger på vakre plasser noe år tidligere, og det hadde ikke skjedd om det ikke var for bobilen.

  Svar
  • finnbjurvoll

   Så hyggelig at du stakk innom bloggen vår. Vår tur gjennom Europa har så langt vært en berikelse med den ene fantastiske opplevelsen etter den andre. Jeg var så vidt innom å tittet på din blogg, der du skriver om hva man skal fylle tiden med i fire måneder, det vet jeg kommer til å bli veldig enkelt. Her fyker dagene forbi, og vi skulle ønske vi hadde mer tid enn de to månedene vi er på tur. Lykke til med ferden til sommeren, vi skal følge med på hjemmesiden deres ?☀️?

   Svar

Legg igjen kommentar

Din e-post adresse blir ikke publisert

Translate »