Ikke visste jeg at Bobillivet hadde så mye Zen i seg. Vi våkner sakte, – puster inn velværet over å være til, – rusler de 2-3 skrittene inn til kjøkkenet, – setter på kaffen, – kjenner duften og lar dagen komme minutt for minutt. Stemningen på morgenen er magisk, – kaffen, – frokosten, – utsikten fra frontvinduet. Vi bare er, – og det er helt fint. Noen dager ser vi ut over havet, – i sol – eller regn, – noen dager jorder, skog eller et torg. Vi sitter ofte og ser landskapet eller byen våkne til liv. Vi forflytter oss når det passer oss, – ikke for mye planlegging langt fram, – et par dager av gangen holder. Det kan være en, tre eller fem netter på hvert sted, – spennende å se nye steder og oppleve atmosfæren på de ulike plassene. Vi treffer stadig nye hyggelige mennesker av ulik nasjonalitet. Det er også fasinerende å treffe så mange andre og se og observere hvordan de lever sitt liv.

Noen ville kanskje spørre hvordan det er å leve så tett sammen, – og vi kan bare svare at det går helt fint. Plassen er kanskje begrenset, men det medfører en god følelse av nærhet og et ønske om å gi rom til den andre. Dessuten er det jo så kort vei ut, – og vi benytter enhver anledning til å komme oss ut på tur enten med apostlenes hester eller med de nyervervede sparkesyklene. Frisk luft og mosjon er en viktig del av dagen.

Vi erfarer at det er nesten umulig å kjede seg. I bobilen er det helt fint å bare være, – lytte til fuglene eller bølgene, – se ut over havet, – «the art of doing nothing». Det er en fantastisk terapi og motgift mot dagens rotterace med stress og jag.

Vi erfarer at vi blir mer hensynsfulle, avslappet og har et oppmerksomt nærvær på det som skjer her og nå. Zen og mindfullness er jo en trend i tiden – og det blir veldig reelt i Bobillivet.

Alt vi trenger er i armlengdes avstand, – en fin erfaring som mange burde prøve. Hva trenger man egentlig? I bobilen har vi kun det vi trenger, – og setter mye mer pris på hver ting. Hver ting har sin funksjon, – enten det er for å lage mat eller å pynte opp. En annen ting er at det er lettere å holde i orden, – det er fort gjort å gjøre rent. TV ser vi aldri på. Vi bare er. Det er alltid noe å prate om, – eller følge med på ute. Dagene fylles også med bilder, blogginnlegg, håndarbeid, lesing eller bare kose seg med en kaffe eller god mat. Opplevelsene blir på en måte sterkere, – lydene, luktene og smakene. Bobillivet gir oss roen til å reflektere og kjenne etter hva vi egentlig trenger og takknemlighet for hva vi har.

Det vi trenger er hverandre, – fine opplevelser, positiv energi og god atmosfære, – nyte et deilig måltid, – kle seg litt pent og være tilstede her og nå – sammen.

Translate »