Vi ble litt lenger i Tarifa enn det vi hadde tenkt. Vi ble så fascinerte av denne flotte gamle campingen at vi rett og slett ikke klarte å løsrive oss. Den en dagen fløt over i den andre med spaserturer på stranden, fotografering av vind og kitesurfere, og hyggelige samlinger på kvelden med gitarspill og sang. Vi har vel allerede bestemt at vi skal tilbake hit til neste år.

Men, vi måtte etterhvert komme oss videre, etter 5 dager bestemte vi oss for å kjøre videre til Sevilla. Vi hadde på forhånd fått mange tips når det gjelder opplevelser i denne byen. Det er ikke veldig lange kjøreturen fra Tarifa til Sevilla, og etter en tur på knappe 3 timer rullet vi inn på Area de Autocaravanas de Sevilla. Kanskje ikke den mest spennende bobilparkeringen, men svært sentral i forhold til Sevilla sentrum. Etter en kjapp planleggingsrunde på Google, bestemte vi oss for å besøke Plaza de España. Dette er et av de viktige landemerkene i Sevilla, og selvfølgelig verdt et besøk. Rund hele plassen går det også en slags liten «kanal», og det er mulig å leie seg en robot for en romantisk rotur på kanalen. Som håpløs romantiker (og født med årer i hendene) inviterte jeg selvfølgelig min kjære på en rotur. Se mer om dette i videosammendraget.

Tapas, arkitektur og elegante mennesker.

Barcelona har vært en av de storbyene Tone og jeg hele tiden har kommet tilbake til, men nå har vi fått en ny favoritt. Sevilla går Barcelona en høy gang, og det er en kjempespennende by. Vakre parker, flott arkitektur, designbutikker (ikke det at vi er så opptatte av akkurat det), gatemusikanter, flamencodansere, hestedrosjer og mange koselige cafeer, restauranter og tapasbarer. Når du får alt dette innenfor en relativt liten omkrets kan det jo ikke bli bedre.

En av de tingene vi virkelig har blitt imponerte av her er alle de elegante menneskene. Dette er et sted hvor befolkningen er opptatt av å «se ordentlige ut». Vi ramlet også tilfeldigvis inn i et brudefølge. Her var damene i fargeglade kjoler, høye heler og elegante hatter som gikk Ascot en høy gang gang. Herrene var kledd i fantastiske dresser og smokinger. En virkelig flott opplevelse.

Én øl ble til en fem retters tapas.

Man blir jo tørst av å vandre rundt på denne måten, kanskje litt sulten også. Vi hadde tenkt å sette oss ned kun for en liten øl og noe enkel snacks. Kelneren var litt på at vi måtte smake på tapas. Restauranten, Mirador San Fernando, var etter kelnerens utsagn et av de beste tapasstedene i Sevilla. Av og til så kan jo dette med tapas være litt problematisk med tanke på hva og hvor mye man skal velge. Men det var ikke tilfelle her. Vi ble veiledet på beste måte av kelneren, og det hele endte opp i en fantastisk matopplevelse. Det hele startet med varmt brød og en bøtte med spesialsmør fra Normadie. Så fulgte kylling og eplesalat i karri, kroketter med smeltet ost iblandet skinkebiter, reker stekt i hvitløk og olivenolje, og til slutt en krispy kylling som var aldeles nydelig.

To mil til fots på halvannen dag.

Det blir mye mosjon. Vi har vært her i halvannen dag, og spasert ca. 2 mil. Vi har fått med oss veldig mye av hva denne byen har å by på, og dette er også et sted vi gjerne kommer tilbake til.

Og til slutt, et videosammendrag:

Translate »