Da var vi plutselig i Portugal! Algarvekysten var et av våre delmål, og nå er vi endelig her. Spania, og kysten nedover er flott, men mange av stedene har både Tone og jeg besøkt tidligere. Derfor var det litt ekstra stas når vi krysset grensen og kjørte inn i Portugal. Et stort skilt over motorveien hilste oss velkommen med ”Welcome to Algarve”

Algarvekysten i seg selv er jo kun en bitteliten del av landet. Fra Spanskegrensen til det ytterste punktet, Cabo De Sao Vicente, er det under 20 mil. Det betyr at her kan vi kjøre frem og tilbake og finne de små spennende stedene langs denne flotte kysten.

Bompenger og veistandard

Dette er et kapittel for seg. Så snart vi var på innsiden av grensen så endret veistandarden seg drastisk. Det er ikke noe problem å unngå bomveiene her, men noen av disse veiene er veldig dårlig vedlikeholdte, og det rister og skrangler hele tiden. Bomveiene, altså motorveiene har veldig god standard, men her er det relativt hyppig med bomstasjoner. Fordelen er at bomavgiftene er lave, og det er enkelt å forholde seg til. Når grensen krysses kjører man som ”foreigner” inn i en egen fil hvor man registrerer visa/kredittkortet i en automat. Bilnummeret leses automatisk, og man får en lapp med ønske om god tur videre. Deretter er det bare å kjøre rett gjennom bomstasjonene. Beløpene trekkes direkte fra det registrerte kortet.

Cacela Da Velha og Praia De Marinha

Vi hadde i utgangspunktet planlagt første overnatting på Cacela Da Vela. Dette er et slags ”delta” med strand og sanddyner, og ligger rett etter grensen fra Spania. Fantastisk flott sted, men vi hadde lyst til å oppleve litt mer klippelandskap. Siden det er veldig korte avstander her, valgte vi å kjøre videre til Praia De Marinha. Her fant vi en flott plass vi kunne parkere bilen, litt inne i ”bushen”, og helt for oss selv. Så var det ut på ekspedisjon.

På Praia Da Marinha er det et ganske vilt landskap. Store klipper med grotter og spennende saker som stiger opp fra det asurfargede Atlanterhavet. Klippene har en rødbrun farge, og i kombinasjon med asurblått hav gir dette en kontrast som er en fryd for øyet. Når man ser reklame fra Algervekysten, ja da er det disse ”bildene” som vises. Her var det bare å gå amok med kameraet. Det ble en lang ekspedisjon langs stranden og klippene, og selvfølgelig alt for mange bilder til at vi kan vise alle her.

Cacela-Velha-Algarve-Portugal-1

Sagres og Forteza de Sagres.

Morgenen etter tittet solen over horisonten, og det så ut til å bli en flott dag med god sommertemperatur. Planen var å forflytte oss videre til Sagres, og i tillegg skulle vi fylle gass og kjøpe brensel til Efoy’en. Gass var egentlig det vi trodde ville bli et problem, men det har faktisk vært det enkleste. Vi har industrikobling på vårt vanlige system, og før vi reiste nedover fikk vi laget en overgang fra industri til ”husmorkobling” som er det vanlige systemet i Spania. Det betyr at vi har både norsk og spansk system. Ny gassflaske ble kjøpt i Spania, dette er også billig. Vi betalte 34 euro for ny flaske med gass (stor flaske). Her i Portugal får man fylt begge systemer. Forhandlere for Efoy er også godt representert over hele landet. Etter å ha bunkret gass og etanol gikk ferden videre til Sagres.

I Sagres er det stor og flott parkering ute ved Forteza De Sagres. Her er det gratis å stå. Det er ingen fasiliteter, ingen strøm eller sanitæranlegg. Vår bil er rigget godt for dette med både solceller og efoy som strømkilder. Gass går det veldig lite av siden det er såpass godt og varmt ute, kun til kjøleskap og matlaging. Vi har også flere kassetter til toalettet slik at vi kan uten problemer kan stå en stund uten tilkobling av noe slag. Nok om det.

Utsikten fra parkeringen er flott, den ene veien rett opp mot Forteza De Sagres. Vestover ser man rett bort på Cabo De Sao Vicente. 100 meter på nedsiden av parkeringen ligger også en av Portugals beste surfestrender.

Første dagen valgte vi å ta en tur innenfor portene på Forteza de Sagres. Her er det mye historie. Bl.a i forbindelse med Prince Henry the Navigator (1394 – 1460) som anla verdens første navigasjonsskole her.

Praia do Tonel

Dagen etter opprant med frisk vind og strålende sol. Store bølger som slo inn over en av europas beste surfestrender ba nærmest om å bli fotografert med ND filter og lange eksponeringer. Galleriet for disse bildene finner du her.

Det ble selvfølgelig tatt mange «vanlige» bilder også, her kan du se et lite utvalg:

Og til slutt et videosammendrag:

Translate »