Fra vi forlot Algarvekysten for 3 uker siden, så har vi ikke møtt en eneste nordmann eller norsk bobil. Vi har kjørt hele vestkysten av Portugal opp til nordkysten av Spania. Vi har overnattet på den ene plassen mer spektakulær enn den andre. Vi har hatt noen utrolige mat og naturopplevelser i kombinasjon med storbyvandring. Vi kjørere alene, og det gjør at vi kommer i kontakt med nye mennesker hele tiden. En utrolig flott måte å nyte friheten bobillivet gir oss!

Med Santander i sikte.

Fra Tapia De Casariego siktet vi oss inn på en ny storby. Vi hadde lyst til å oppleve noe litt mer urbant etter vandringene vi hadde i naturperlen Tapia. For å komme oss videre mot baskerland, så siktet vi oss inn på Santander. Vi plukket oss ut en bobilparkering som så hyggelig i en liten forstad, Somo. Her var det litt av den samme naturen som i Tapia, men rett over sundet lå storbyen Santander. Fergeforbindelse med avgang hver halvtime gjorde det enkel å ha noen urbane innslag. Somo i seg selv er et litet ”surfesamfunn” med mange hyggelige små restauranter og fabelaktig mat, noe vi selvfølgelig benyttet oss av.

Santander som by er svært ren, moderne og pen. Det er ikke noe som er gammelt i Santander, da byen brant i 1941. Det betyr at de fleste byggene er moderne. Santander har ikke den sjarmerende og pittoreske ”gamlebyen” som veldig mange andre Spanske byer har, men er en mer moderne og pulserende storby med gode shoppingmuligheter, fine restauranter osv.

Langre

Hele området rundt Somo og kysten ut mot det cantabriske havet er kjempeflott. Når vi brøt opp fra bobilparkeringen i Somo, så måtte vi kjøre på en liten ekspedisjon for å utforske området. Vi havnet da i Langre, og der ble vi stående å måpe. Igjen så blir man bare satt helt ut av hvor vakkert dette området er. Jeg tror dette er noe som ligger i oss alle, klipper, strender og bølger badet sol, fasinerer og gjør noe med oss.

Videre til Bilbao

Vi skulle videre fra Langre til Bilbao. Dette er en kort kjøretur på under 10 mil, altså en times tid. Opp med Campercontact for å finne en egnet plass å parkere bilen. Det er noen få bobilparkeringer i Bilbao, og vi valgte den som så mest spennende ut. Fra Bilbao sentrum kjørte vi oppover og oppover. Der åpenbarte det seg en ny og flott bobilparkering høyt oppe i fjellsiden med en utrolig flott utsikt over hele byen. Man kan faktisk greit orientere seg, Guggenheim museet og alt det andre er godt synlig fra plassen. Buss nummer 58 går hvert kvarter ned til sentrum. Helt perfekt for å slippe å dure rundt nede i byen med bobilen.

Bilbao er en spennende by, og her finnes det meste. Her er det både ny og gammel arkitektur og mange broer over Nervionelven. Her kan man vandre i dagesvis, og oppleve nye ting hver dag. Her blir vi stående………til vi reiser videre.

Og til slutt et videosammendrag:

Translate »