De siste dagene har vi ikke kjørt så mye, så det er ikke veldig mye å vise i denne blogposten. Etter Bilbao valgte vi å kjøre videre til Huseca med en overnatting i Cascante. Planen var jo egentlig å reise videre til San Sebastian, men vi ville på et lite overraskelsesbesøk til noen venner som kom Huesca for helgen. Siden Tone har vært aktiv med Nanbudo i så mange år, så har det naturlig nok bygget seg opp en god del med venner rundt omkring i Europa. Nettopp denne helgen var det Nanbudoseminar i Huesca, og da måtte vi selvfølgelig hilse på.

Cascante

Det er ca 30 mil fra Bilbao til Huesca, og vi valgte å ta en overnatting på veien. Igjen så benyttet vi oss av CamperContact, og fant en parkeringsplass i en by som het Cascante. Parkeringen er uten fasiliteter, men det er mulig å tømme grått/sort. Vannpåfylling var på samme tårnet som tømming, så vi turte ikke fylle vann her. Man skal være litt forsiktig om man ikke er sikker. Det kan godt hende an noen har hatt krana ned i septiktanken sin.

Cascante var en liten by, og det har nok ikke vært mest med turister her. Tror vi ble dagens snakkis etter vi hadde vært en tur i butikken, og alle skulle snakke med oss.
Byens attraksjon var en slags antikvitetshandel som solgte alt mellom himmel og jord, fra store gamle dampveivalser, skulpturer av griser til flotte store fontener.

Videre til Huesca.

Vi fortsatte til Huesca på morgenen, og parkerte på bobilparkeringen rett ved sentrum. Vi hadde hørt at Huesca ikke var noe særlig spennende, men etter å ha utforsket byen litt fant vi den både koselig, sjarmerende og spennende. Absolutt et sted vi gjerne kommer tilbake til. Hovedgrunnen til besøket var Nanbudoseminaret, og det var mange som syntes det var kjempeartig vi dukket opp. Det ble mange hyggelig gjensyn, og en hyggelig fellesmiddag på kvelden.

Siste kvelden gikk vi en tur ut for å spise bare oss to, og da vi kom tilbake til bilen sto det en hyggelig overraskelse på stigtrinnet fra våre spanske venner. En pose med spekeskinke og rødvin. En kjempehyggelig gest som vi satte stor pris på.

Mot San Sebastian

San Sebastian er jo kjent for god mat, og det er en av hovedgrunnene til at vi har valg denne byen som en destinasjon. Byen har verdens høyeste konsentrasjon av Michelin stjerner, og bare det er nok til å stoppe her. Vi valgte en litt uvanlig rute fra Huesca til San Sebastian, turen gikk både over og gjennom Pyreneene, og igjen så ble vi slått av hvor spektakulært dette er. Oppe i høyden ble vi også møtt med et skikkelig snøvær, men det er vi jo vant med hjemmefra. I skrivende stund har vi akkurat sjekket inn på Camping Igueldo som ligger rett utenfor sentrum. Igjen så er det buss utenfor porten som tar oss inn til byen.
Detaljer, inntrykk og matopplevelser kommer i neste minireisebrev.

Og til slutt et lite videosammendrag.

Denne gangen har det ikke blitt tid til så mye filming, men Tone filmer litt av det vi opplever under kjøringen:

Translate »