2 mnd på veien rundt i Europa er snart ved veis ende og vi kan oppsummere med at det har vært en alle tiders tur. En utrolig reise med masse flotte opplevelser og minner. Det meste er med i bloggpostene som vi har skrevet underveis, selv om det er naturligvis ikke er mulig å få med alt. Mye har vi lært som kan være nyttig både for seinere turer og ander som skal på bobiltur i Europa. Også har vi laget en liste med «high lights» og «fun Facts»:

Oppsummering og fakta (avrundet til runde tall):
Antall kjørte km: 10000 km
Land: Danmark, Tyskland, Frankrike, Spania, Portugal, Belgia, Nederland
Antall bommer: 33
Kostnad: 4000 NOK
Kostnad diesel: 14000 NOK
Gassforbruk: Ca. 3 flasker.
Ethanolforbruk Efoy: Ca. 10 liter.
Dyreste overnatting – 19 euro
Billigste overnatting – Free
Totalkostnad overnattinger: 4000 NOK
Største stigning, bratteste bakke: 15 grader i Lauthenthal
Lengste bro: Vasco da gama broen ved Lisboa.: 17 185 m
Lengste dagsetappe: San Sebastian – Mont St Michel: 780,8km
Korteste dagetappe: Torrevieja – Orihuela Costa: 14 km
Høyeste temperatur: 25 grader i Bilbao
Laveste temperatur: – 2 grader i Huesca
Spasert ca 30 mil i løpet av turen, i snitt 5 km om dagen
Lengste opphold – 5 dager på Torre de la Pena i Tarifa
Beste plassen – Torre de la Pena i Tarifa
Shopping: Tone har kjøpt et par øredobber og en alpelue, Finn: en T skjorte og en støvsuger u/pose men med hepafilter?

Her er kjøreruten vår:

7 Kommentarer

 1. Brynjar Iversen

  Vi takker for fine reisebrev. Har fulgt dere hele veien og det ser ut til å ha vært en meget interessant tur. Vi blir nok å benytte oss av en del tips fra denne turen. Vår siste tur var på 4 måneder, med trekanten Danmark- Kroatia- Portugal og tilbake. Vi starter 1.august med ferge fra Langesund, i rettning Kroatsia.
  Tusen takk for reisefølge.

  Svar
  • finnbjurvoll

   Hyggelig at dere har fulgt oss på turen. Vi parkerte for noen minutter siden i Sandefjord, tilbake til virkeligheten. Vi har hatt en flott og innholdsrik tur, og innen vi var hjemme har vi allerede startet planleggingen av neste.

   Gi oss en liten pling om dere er denne veien i løpet av sommeren, så sees vi kanskje 🙂

   Svar
   • Brynjar Iversen

    Jada, det skal vi gjøre. Vi har vel erfart at verden er liten, så plutselig møtes vi et sted der ute.
    Mvh
    Eva & Brynjar on tour?

   • finnbjurvoll

    Det er helt sikkert. Vi har jo felles kjente som dukker opp i Håkavika også 🙂

 2. ReiseLinda

  Har ikke lest alle innleggene, men det var moro å følge der på tur. Vi skal på det vi tror blir en cirka like lang reise men på den doble tida snart, så det var interessant å se litt kostnader og forbruk. Det var ganske nære det vi har budsjettert med, bare i SEK. Bare 2 uker til avreise nå!

  Svar
 3. Gunnar

  Takker for fine reisebrev. Har fulgt dere hele veien og det ser ut til å ha vært en meget interessant tur. Masse flotte bilder og fin informasjon, liker og godt filmingen når dere kjører.
  Håper vi får tid til en tilsvarende tur men gjerne på 4 måneder så en har enda bedre tid. Blir nok ikke tid til dette for vår del før en kan pensjonere seg om 10 – 15 år så får en håpe helsen og økonomien er god når den tid kommer.

  Svar
  • Tone

   Så hyggelig å høre, ja det var så spennende og interessant at vi bare må gjøre mer av det. 2 måneder går kjempefort så hvis dere har 4 måneder blir det bare enda bedre. Vi kan ikke vente til vi blir pensjonister så vi bare hopper i det og gjør det nå. Lykke til videre og ønsker dere god tur! 🙂

   Svar

Legg igjen kommentar

Din e-post adresse blir ikke publisert

Translate »