Etter to måneder i bobilen var det litt rart å komme hjem. Hjem var på en måte plutselig ikke hjem lenger. Vi følte at bobilen vår hadde blitt mer hjemme en det huset vårt var. Det har resultert i at vi etter å ha kommet hjem fra vår 62 dagers lange europatur 31. Mars bare har sovet 2 netter hjemme i huset. Resten av tiden har vi vært i bilen.

Vi har jo snakket om det, hvordan det ville være å bo permanent i bobilen. Turen var en slags prøveperiode, og det hele ga absolutt en mersmak. Tanken festet seg mer og mer, friheten vi har hatt, det ”enkle” livet, roen, nærheten til hverandre og det vi har lært i forhold til å ta hensyn. Det siste er nærmest en selvfølge, vi har bodd på en liten flyttbar hybel, og det er ikke plass til å være uvenner.
Hva trenger man egentlig for å ha det bra? Erfaringen vi har gjort oss er at vi trenger svært lite. I huset vårt har vi en hel bråte med areal å boltre oss på, inne altså. Det er kanskje en av de tingene som er særnorsk, vi må ha store rom og mye å vise frem. I tillegg så har vi en hel haug med ting som vi ikke bruker, gjerne stablet i kartonger nede i kjelleren. Det er et ordtak som sier at har man for mange ting, så er det tingene som eier deg og ikke omvendt. Det er faktisk mye sant i dette ordtaket. Å ha mange ting krever mange forpliktelser, vedlikehold og ansvar. I bilen er dette utrolig enkelt. Antall ting må reduseres ned til det man faktisk har bruk for. Skal en  ny ting inn, ja da må en annen ting ut.

Vi flytter inn i bobilen.

Med de erfaringene vi har gjort oss, opplevelsene vi har hatt, roen vi har når vi er i bilen, så er det ingen vei tilbake. Vi ønsker å bo noen år i bobilen, på heltid. Jeg ser hvor godt dette gjør for Tone, hvor mye bedre hun har det når det er mindre å forholde seg til. Den medisinske behandlingen hun fikk under kreftsykdommen har gitt henne en del senskader, det har blitt litt krøll rundt det kognitive, hun er også plaget med fatigue og har nevropatiske problemer. Det skjer noe med henne når vi er i bobilen, den utvendige støyen blir mer borte, og hun fungerer mye bedre. Det er jo bra for min del også, det er godt å ha ei kone som virker! Så, beslutningen er tatt, vi skal vie oss til ”bobilismen”, og blir bobillister på heltid!

Veien videre.

Vi har allerede satt i gang salg av huset, det er skrevet avtale eiendomsmegler, og første visning vil være i begynnelsen av Mai. Litt praktiske ting må på plass, bilen skal oppgraderes litt til for å gjøre den enda mer komfortabel. Det betyr at vi kaster loss allerede i starten av Mai, og går inn i vår nye tilværelse med total frihet. Noen motargumenter har det vært, ”dere har jo så flott hus”, ”uteplassen dere har i huset er jo fantastisk, hvordan kan dere flytte fra det”? For oss er dette enkelt. Vi har det samme i bobilen som vi har hjemme, bare litt nedskallert. Uteplassen vi har er ubegrenset, og akkurat så flott som vi vil ha den, og vi kan ha den hvor som helst. Vinteren ved Middelhavet, sommeren med idyllisk norsk natur osv. osv.

Hva gjør vi med jobb?

For oss er også dette enkelt. Så lenge vi har internett så får vi gjort det meste. Må vi på et kundebesøk, så får vi kjøre en tur. Bobillivet vil ikke gi oss noe som helst begrensning i forhold til jobb.

Vi vil helt sikkert støte på noen utfordringer underveis, alt vil nok ikke være rosenrødt hele tiden. Uansett, vi skal prøve å holde følgerne våre oppdaterte på hvordan det er å bo i bobil på heltid, på godt og vondt.

Ha en flott helg allesammen.

15 Kommentarer

 1. Lisbeth Lone

  Wow det er litt av en avgjørelse dere har tatt …
  Blir nesten litt rørt også jeg ved å tenke hvor godt dere har det når dere klarer å være så nære til enhver tid…
  Helt unikt og lese om argumentet for dette valget .

  Dette er sprekt gjort og det står respekt av dette valget .
  Tenk på alt dere får oppleve , levende ting og ja uteplass så det holder ???

  Jeg ønsker dere masse Lykke til med valget deres og dette har jeg trua på ?
  Og Tone vil få bedre dager med tanke på Fatique etc..

  Tøft å bare Gjøre Det ??

  God helg til dere ???

  Svar
  • finnbjurvoll

   Tusen takk for det Lisbeth. Ja, du vet jo hva det er snakk om i forhold til det jeg skriver om Tone. Vi gleder oss til å kaste loss. Jeg har noen småjobber oppe på Haglebu i løpet av sommeren, så det hadde vært hyggelig å treffes.

   Svar
   • Lisbeth

    Ja når det gjelder det så bare rop ut når der passer å ta en tur på Halvorseth. Fint om dere sier ifra i god tid «litt’ da jeg da vil ha noen venner med også..
    Vi er der hele Sommeren eller helger som dette kanskje faller på , bortsett fra helgen 30 Juni .. Vi reiser 27 /6-03/7 til Kroatia…
    Vi reiser til Tyrkia nå på Tirsdag og gleder oss til det ?

    Orker Egentelig ikke da jeg er syk nå , akkurat opperert for Kreft i Nyra 6 mars , for så nå og gå vite at de ikke har fått med seg alt.
    Pokker jeg blir frustrert og lei meg ?
    De kunne tatt hele Nyra liksom og det var greit..
    Så nå velger jeg og gjøre det jeg har lyst og mulighet til før eventuelt utfordringene blir for store og enda tøffere..
    Jeg har jo min beste og godeste støttespiller i den snille mannen min , takke Gud for akkurat det ?

    Kos dere på Campingen , noe jeg vet dere gjør og det gleder meg . Send en mld på Pm når du vet noe mer om campingtur til Halvorseth. Hilse til Tone . Klem ?

 2. Victor Lindberg

  Stiilig !!
  Velbegrunnet og tøft ! Tøft å tørre å hoppe, alle må jo justere litt for å lande trygt og det klarer dere to fint. Lykke til på ferden 🙂

  Svar
 3. Susanne

  En spennende avgjørelse, tøfft gjort.
  Jeg kjente noe av de samme følelsene og tanker etter en sommer i båt for mange år siden: man trenger så lite og livet med naturen og en liten plass har så mye å by på.
  Lykke til for dere videre! Det blir spennende å lese mer. ?

  Svar
  • finnbjurvoll

   Ja, det er jo den samme erfaringen vi har gjort oss. Egentlig så er det fantastisk godt å slippe å ha så mye å forholde seg til. Takk for kommentar 🙂

   Svar
 4. ReiseLinda

  Spennende avgjørelse! Håper dere fortsetter å blogge om livet i husbil. Skal jo prøve litt selv nå i sommer, men alltid spennende å høre andres erfaringer også. Man kan jo alltids lære noe!

  Svar
  • finnbjurvoll

   Klart vi kommer til å fortsette med bloggingen Linda. Følger også med på din blogg. Vi er nå i siste fase med hussalg, og vi har visning 6 Mai. Håper at salget vil gå kjapt så vi kan starte med den nye tilværelsen 🙂

   Svar
 5. Unni

  Blir Spennende og følge dere. Hopper på samme bølge jeg også. Hus for salg og bobil venter på å bli hentet ut. Nytt liv med blanke ark i bobil i vårt flotte land i første fase. Håper på mange fine innspill fra deres reise som jeg kan plukke lærdom fra ? Lykke til på reisen til dere…. kanskje vi sees der ute ? klem fra Trixi

  Svar
  • finnbjurvoll

   Så flott! Det er gøy å høre at andre også deler samme drømmen som oss, eller drømmen har jo nå blitt til virkelighet 🙂 Lykke til dere også, og skal se vi møtes langs veien. Klemmer i fleng tilbake 🙂

   Svar
 6. Kjell olav

  Hei. Jeg er 58 år og når jeg er 62 så selger kona og meg alt vi har og kjøper en bobil og flytter inn der. Så nå skal jeg følge med på dere og forhåpentligvis lære mye av dere. Både hva jeg burde gjøre og hva jeg ikke burde gjøre.

  Svar
  • finnbjurvoll

   Vi har jo ikke holdt på med dette så lenge Kjell Olav. Nye erfaringer kommer hver dag, og vi blir vel rutinerte på dette sånn etterhvert. Vi har bodd mer eller mindre i bilen siden oktober, og vi koser oss stort med dette. En del praktiske løsninger må vi ta etterhvert, men det begynner å bli veldig greit. Nå som vi har tatt den endelige avgjørelsen, solgt huset og kvittet oss med mye eiendeler, så kan jeg ikke si annet enn at dette gir en god følelse. Lite å forholde seg til, et enkelt men komfortabelt liv med en enorm frihet. Hyggelig at dere vil følge oss 🙂 Og lykke til når tiden kommer for dere til å hoppe i det 🙂

   Finn

   Svar

Legg igjen kommentar

Din e-post adresse blir ikke publisert

Translate »