Det er ikke så langt unna to år med planlegging, testing og veing for og i mot, men nå har vi altså kastet loss! Huset vårt er solgt, og vi skal bo i bilen. Dette er ikke «nytt» for oss lenger, vi har godt og vel 80 døgn i bilen siden 20 Januar. I dag har det hele altså blitt en realitet, vi har ikke noe hus lenger, kun en bobil!

Hvordan kommer dette til å bli tro? Først og fremst skal det blir det en tilværelse uten forpliktelser. De faste beløpene til banken forsvinner, det er kun drift av bilen og det vi spiser og koser oss for som blir utgiftene. Bare det i seg selv føles egentlig litt uvirkelig. Det betyr at vi begge kan senke skuldrene og bruke mer tid på å nyte livet.

Ja, vi har en base!

For oss så er det viktig å ha en eller annen form for base. Vi har laget vår base på Granholmen i Sandefjord. Der står bilen 40 meter fra vannkanten. Her er alle de fasilitetene vi trenger for å ha det helt greit. Noen påpekte underveis på vår rundtur i Europa at dette med klesvask ville bli et stort problem, men det var egentlig en av de tingene som var enklest å forholde seg til. Det var litt mer problem med vann, gass og tømming av sortvann. Erfaringene vi gjorde på vår 60 dagers bobiltur gjennom 7 land gjør nå at det blir montert Cinderella Motion toalett i bilen, og i tillegg får vi faste gassflasker med utvendig fylling. I Tyskland er det faktisk mange steder det er ulovlig å fylle flaskene når de står i skapet, selv om det er selvfyllingsflasker. Så… da har man lært det, og Italian dish monteres utvendig.

Norge på sommerstid

er jo fantastisk! Vi kommer til å ha vår base på Granholmen. Vi kommer til å være mye på farten, det er jo hele ideen med å ha bobil. Basen blir stedet vi drar til for å stelle og dulle litt med bilen, ta litt klesvask og nyte varme sommerdager på det nylagte platting. Det skjer også ganske mye hyggelig på Granholmen i løpet av sommeren, så det blir et fint sted å ha base.

Hva med vinteren?

Det har vi ikke bestemt oss for ennå, passer det slik blir det kanskje å kjøre mot sola. Det vil tiden vise. Akkurat nå skal vi prøve å bo oss inn i vår nye tilværelse, så får vi bare ta dagene som de kommer. Det blir som det blir. Uansett, vi kommer til å holde følgere av bloggen oppdaterte på hvordan vår nye tilværelse som heltidsbobilister er og blir.

Ha en flott kveld 🙂

Finn & Tone (FinnSummeTone)

Translate »