Når vi kjøpte bilen i 2017 diskuterte vi mye frem og tilbake om vi skulle ha hydrauliske støtteben. Dette er jo relativt kostbart ekstrautstyr, og hvor nødvendig var det egentlig? Som «ferske» bobilkjøpere ble diverse bobilgrupper på Facebook trålet etter informasjon, der var det egentlig like mange meninger som det var medlemmer, de som ikke hadde denne innretningen mente at det var bortkastede penger, og de som hadde montert denne luksusen kunne ikke få fullrost det nok. Altså, vi forble like kloke. Neste steg var faktisk å oppsøke folk som hadde dette montert på bilene sine for å se hvordan dette fungerte, rett og slett søke fakta. Konklusjonen ble at vi ønsket å ta den kostnaden det var å få dette montert, og her vil vi skrive litt om vår egen erfaring rundt temaet.

Valg av leverandør.

Det er mange som leverer hydrauliske støtteben, og det kan være vanskelig å vite hva man skal velge. Igjen så ble det gjort søk, videoer med produktbeskrivelse og funksjonalitet ble studert nøye. Etterhvert spisset det seg inn mot systemet som leveres av Spot-On, HPC støtteben i aluminium. Her fikk vi et system som hadde lav vekt og hadde et enkelt digitalt kontrollpanel. I tillegg kunne hele systemet kjøres fra en app på telefon eller pad. Andre ting vi også så på var servicemuligheter. Slike ting er viktig for oss, det skal være enkelt å få fikset problemer om dette skulle oppstå.

Erfaring og bruk.

Dette er utvilsomt en av de beste investeringene vi har gjort på bilen vår. Når vi parkerer tar det under to minutter for systemet å sørge for at bilen står i vater. Det er selvfølgelig en begrensning på hvor bratt og ulendt det kan være, men er overrasket over hvor velfungerende dette er. Her på bloggen vår ligger det resiebrev fra vår to måneders tur rundt i Europa. Mange av stedene vi parkerte ville vært vanskelig uten støtteben. Ved flere anledninger sto vi på spektakulære lokasjoner hvor mange prøvde seg ned klosser uten hell. Resultatet ble at de bare pakket sammen og kjørte videre. Vi derimot kunne nyte disse stedene med bilen i perfekt vater, stødig og god, kun med et tastetrykk.

Service.

Når vi kom tilbake måtte vi ha en mindre justering av stilling og vinkel på føttene. Vi kjørte innom Spot-on uten å ha noen timeavtale, og de tok dette på strak arm. Bilen ble kjørt rett in i hallen, og vi opplevde en service som vi sjelden ser maken til. Arbeidet ble utført der og da, og vi kunne lykkelig kjøre videre med perfekt kalibrerte og justerte støtteben. Kjempekred til gutta på Spot-on!

Konklusjon.

For oss som har valgt bobilisme på heltid, så hadde vi satt mange begrensninger for oss selv ved ikke å ha et slikt system, noe vi også har erfart. Det er jo mange måter å campe på, noen parkerer sjelden eller aldri på annet en tilrettelagte og flate områder på camping og stellplasser. Da er kanskje ikke behovet der i samme grad, men samtidig gir det også en del begrensninger. Sovekomforten er alltid bra siden bilen alltid står rett og stødig, matlaging blir også enklere. Det er ingen negative sider. Noen vil kanskje mene at prisen er en negativ side, men det er tross alt snakk om prioritering. Vi kommer iallefall aldri til å ha en bil uten!

Translate »