Livet i bobil er så langt som vi ønsket oss, den totale friheten uten å tenke på at vi skal hjem. Overalt er jo hjemme for oss nå, vi har jo huset med oss.
Bluesfestival har vi jo vært på et uttall av ganger, Finn har også spilt som musiker på Notodden Bluesfestival 16 ganger. Nå er det egentlig på tide å bare være festivaldeltakere. Vi hadde hørt mye fint om Dalane Bluesfestival i Egersund, og onsdagen slo vi følge med en liten gjeng fra NBCC Vestfold Søndre nedover.

Det er flott i Norge på denne årstiden, det er lite som slår den norske sommeren når været er bra. Strekningen fra Kristiansand til Egersund er fantastisk, og i lav kveldssol blir til og med kjøringen en fin opplevelse. Ikke for det, vi liker godt å kjøre, det er alltid mye interessant å se langs veien. Det er også artig å se hvor mye landskapet faktisk endrer seg på den relativt korte turen (40 mil).

Steinsnes Camping

Vi ankom Steinsnes Camping godt utpå kvelden. Dette er en campingplass som ligger 3 kilometer utenfor Egersund sentrum. En relativt liten og flott campingplass med helt grei pris. 250 kroner pr. natt inklusive strøm. Campingplassen ligger flott til langs den lille elvestrekningen som går fra Frolandsvatnet og ut i fjorden. Sanitæranlegget er bra, og det er store separate rom med dusj og toalett. Dette er plass vi gjerne kommer tilbake til ved en senere anledning.

Dalane Bluesfestival.

Vi har deltatt på mange festivaler opp gjennom de siste årene, både store og små. Dalane Bluesfestival er en liten festival, og kan vel kanskje sammenlignes med hvordan Notodden Bluesfestival var i den spede begynnelse. Dalane Bluesfest er ikke noen ny festival, etter hva jeg forsto så var årets festival den 18’ende i rekken. Under festivalen er det en flott ”bluesstemning” i byen.

Suleskar og Dalen

For å få mest mulig ut av turen så valgte vi en annen rute hjemover. Vi har god tid og liker å nyte landskapet som vi kjører gjennom. Det er jo så vakkert i landet vårt, – og det finnes mange perler langs veien som bare ber om å bli fotografert. Opp Sirdalen og over Suleskar er det smalt og svingete, men du verden så naturskjønt med blomstrende revebjeller langs veikantene, fossestryk, juv og tilslutt snøflekker og utsikt over fjellet. Sauer på beite langs veien var det mye av så man må være oppmerksom slik at man ikke kjører på de. Møtende biler kunne også enkelte steder være litt utfordrende, men det er mange møteplasser og de fleste bilistene er hyggelige og samarbeidsvillige. Etter noen bratte bakker var vi nede i Setesdalen før det igjen bar opp over Bjørnevassvegen mot Dalen. Nydelig natur der også, med fjellvann hvor fisken vaket. Det gikk fort mot kveld og da vi var vel nede den 12% bratte stigningen ned til Dalen fant vi ut at vi overnatter i Dalen ved bredden av Bandak. Dagen etter bar det gjennom flotte Telemark og mot basen i Sandefjord.

Og til slutt et lite videosammendrag:

Translate »