Vi har hatt en betydelig oppgradering av bilen, nytt toalett, nytt strømsystem og nytt gassopplegg. Vi kommer til å ta for oss hver enkelt del etterhvert. Denne blogposten dreier seg kun om vårt førsteinntrykk av Cinderella Motiontoalettet.

Vi har snakket om dette lenge. Finn har tømt X antall toalettkassetter siden nyttår, vi skriver nå 140 døgn i bilen siden 20 januar, og da blir det jo mange besøk innom tømmestasjoner for å kvitte seg med sortvann.

Vi så på mulighetene for å montere Cinderella ganske tidlig, men ble frarådet dette med tanke på lukt under forbrenningsprosessen. Etter å ha lest og diskutert i forskjellige fora ble vi etterhvert enige om at vi ønsket å få dette montert. Mange hevdet at dette også var totalt luktfritt under forbrenningen. Eneste måte å finne ut av det på var rett og slett å få det montert selv slik at vi kunne gjøre vå egen erfaring.

Toalettrommet før oppgradering

Vi tok kontakt med Heistad Bil og Caravan, som er autorisert forhandler for Cinderella. De tar også på seg ettermontering. Tegninger og løsninger ble laget for å tilpasse på best mulig måte, samtidig som alt skulle se originalt ut. Møbelplater ble bestilt fra Adria slik at ombyggingen skulle blende inn med alt det andre i bilen. Lars Martin hos Heistad Bil og Caravan har gjort en fantastisk jobb med ettermontering, og alt ser ut som det er originalt fra fabrikk.

Toalettrommet etter oppgradering

Førsteinntrykk.

Vi har fått ett mye enklere liv! Det er mange fordeler kontra de tradisjonelle kassett-toalettene. En av de første tingene vi opplevde var at viftene i toalettet holder all lukt borte inne i bilen. Vi behøver ikke lufte etter toalettbesøk, odøren er helt fraværende. Dette finnes også for vanlige bobiltoaletter, men det er ikke så mange som har dette montert.
Forbrenningsprosessen er ”rolig”. Det støyer lite, og er ikke til sjenanse på noen som helst måte. Forbrenningen går også kjapt, og det er ikke noe som blir for varmt. Vi har hørt om at toalettet kan avgi så mye varme at det blir for varmt å være i toalettrommet. Den erfaringen har ikke vi.

Lukt

Her er det også mange meninger. De fleste sammenligner med den typiske ”hytte” Cinderellaen. Motiontoalettet er ikke helt det samme, og det blir da naturlig nok en del feilinformasjon rett og slett for at noen har ”hørt” av noen, som har ”hørt” av noen andre at det lukter under forbrenningen, altså det har vært lite med reelle brukererfaringer.
Vi har hatt toalettet i drift noen dager, og vi har ikke benyttet oss av noe annet toalett enn det vi har i bilen. Det har blitt en god del forbrenninger etter installasjonen. Erfaringen vår så langt er at forbrenningsprosessen ikke lukter i det hele tatt.
Under oppstart av forbrenning lukter det litt brent papir i ca. 30 sekunder, og etter det er forbrenningen totalt luktfri. Siden vi har stort sett stått stille på campingen de siste dagene, så har vi hatt problemer med å skille denne ”papirlukten” fra lukten som kommer fra grillene rundt på plassen her, altså ikke sjenerende i det hele tatt.

Så langt har vi veldig god erfaring med Cinderellaen, og vi skal komme med en litt mer utfyllende erfaring når vi har hatt dette i drift en stund. En ting er i allefall sikkert, aldri mer tømming av dokassett. Stay tuned…….

Translate »