Noe av det som oftest går igjen i de forskjellige diskusjonsfora, både på facebook og andre, er kjøleskap. Det virker som mange har problemer med å få det kaldt nok, og frysedelen på disse kjøleskapene blir ikke kalde nok til å dypfryse mat.

For oss som har byttet ut hus mot bobil er det en nødvendighet å kunne dypfryse mat, samtidig som vi må ha plass til å kjøle ned både mat og mineralvann. Nå skal det være sagt at kjøleskapet i bilen vår fungerer helt utmerket når det gjelder kjøling, men frysedelen er kanskje ikke så veldig effektiv, i allefall ikke om man skal dypfryse. De fleste kjøleskap for bobiler klarer maks -12 C under ideelle forhold.

Vi ønsker å kunne kjøpe inn mat for litt lengre perioder av gangen, det er ganske dyrt å ”klatthandle”, og det er deilig å ha et godt utvalg med mat i bilen. Det finnes mange løsninger for å løse dette problemet i form av kjøle/frysebokser. Alt fra billige bokser som kan kjøpes på biltema etc, –til litt dyrere supereffektive lavenergibokser. Vi har derfor valgt å sette inn en kompressorkjøler og fryser på 60 liter, en Dometic Coolfreeze CFX60 DZ.

Denne boksen er konfigurerbar. Hele som kjøler, hele som fryser, eller delt i to med kjøl og frys. Den kan kjøres på 12V og 220V, og er supereffektiv. Stiller vi den på -22 C, ja da holder den det, uansett hvor varme omgivelsene måtte være. For oss er dette nærmest nødvendig utstyr i bilen. De fleste har en god fryseboks eller et kombiskap i huset, og siden bilen er vårt ”hus” ønsker vi å kunne ha frossen mat tilgjengelig, kanskje handle når ting er på tilbud, eller om vi er en tur over en eller annen grense.

Vi har testet litt forskjellige løsninger når det gjelder frittstsående bokser, men denne saken er helt fantastisk. Bruker lite strøm, og holder innstilt temperatur uansett hvor varmt det er.

Link til spesifikasjoner hos Dometic finner du her…..

Translate »