For mange er bobilmat forbundet med enkle retter som kan lages på grill eller gassbluss. Omina er en populær sak som gleder de som ikke har stekeovn i bilen, – her kan man bake og trylle fram gode og enkle retter. Når man er på ferie eller helgetur ønsker man kanskje ikke å bruke all verdens tid på kjøkkenet. Da skal man jo kose seg og være på tur. Ser også at det er noen som baker og lager opp god mat på forhånd.

Vi som bor i bilen på heltid må innrette oss på en litt annen måte. Vi kan ikke grille hver dag, det blir litt ensformig. Hverdagsmat skal også lages, – og til helgekos så er det litt moro å kokkelere litt ekstra. Vi har funnet ut at det ikke er noen begrensninger når det gjelder matlaging i bobil framfor i et vanlig kjøkken. Vi er jo så heldig å ha stekeovn i tillegg til 3 gassbluss. Omniaen er selvsagt på plass, men blir ikke så mye brukt da vi har stekeovn. Det har kun blitt noen kaker en gang innimellom. Vi har dessuten investert i en elektrisk stekeplate og en gassdrevet kokeplate til å bruke ute. Da slipper vi stekeos og matlukt i bilen, dessuten er det litt sjarm å lage maten ute i det fri.

Stekt torskeloins med ovnsbakte tomaer og saltbakte poteter

Det er moro å lage sunn, variert og fargerik mat. Med basis i gode råvarer som fisk, kjøtt, kylling og grønnsaker kan man lage det meste i bobilen. For enkle og sunne middager har vi blitt veldig glad i wok pannen. Den ble faktisk innkjøpt i Porto og har vært flittig brukt. Her kan man lett variere; laksewok, kyllingwok, wok med svinefilet eller scampi etc. Kan serveres med ris, nudler , quinoa, byggryn, pasta samt grønnsakene og sausen man liker eller har tilgjengelig. Siden vi er så heldig å ha ekstra kjøle/fryseboks i garasjen kan mat handles inn i større kvanta og for litt lengre tid.

Laksewok

Noen ganger er det godt med skikkelig husmannskost som kjøttkaker i brun saus, og andre ganger kan biff med saltbakte poteter friste. Laks i fløte eller torskeloin er også deilig. Litt mer eksotisk er Pimienta de Padron som en deilig lunsjrett, eller hva med rett og slett en gresk salat? Sunn og variert kost er viktig uansett, – og det gir energi til å finne på hyggelige ting som spaserturer, mini-segway, bading, etc. Er vi på langtur kan det være morsomt å eksperimentere med lokale og spennende matvarer – ikke alltid vi vet hvordan disse skal brukes, men da er det jo endel av eventyret. Vet at noen bare spiser på restaurant og andre som sverger til pizza, pølser og hamburgere og ingenting i veien med dette. Det gjør vi også fra tid til annen, men vi liker å variere litt. Det er opp til hver og en hva man velger å gjøre, men vi synes det er det fint å kunne gjøre matlaging til en hyggelig og spennende aktivitet i bobilen.

Gresk salat

Spanske Pimientas Padron som lunch. Denne er et mye brukt tilbehør til tapas

Kylling i pesto med tomat og ost. Servert med tagliatelle

Salat med chevre og valnøtter, glasert med honning og balsamico.

Ovnsbakt laksefilét med fløte, sjampinjong, paprika og vårløk. Servert med tagliatelle.

 

Translate »