Hvis man ønsker seg stille vann, muligheter for fiske, ro og fred og vakker natur så har Telemark masse muligheter. Vi tok en liten tur til Haugsjåsund og Vrådal. Haugsjåsund, en liten sjarmerende og enkel campingplass ved elva hvor det er både fiske og bademuligheter.

Haugsjåsund Camping litt sør for Treungen

Idyllisk badeplass med vannsklie og volleyballbane ved Nidelven

Det er også fint å padle eller ro her

For vår del var dette en hyggelig familietur og vi tok en utflukt oppover vassdraget mot et kraftverk hvor muligheten for fisk er større. Idyllisk, fredelig og moro for store og små. Ørreten bet villig og kveldsmaten var sikret. Hvis man kjører litt lengre på bomvei kommer man til Jettegryter, men det får bli en annen gang. Vi nøt stillheten og naturen ved fiskeplassen.

Ørretfiske

Litt av fangsten

Vakkert ved elven

Etter et par dager kjørte vi videre via Treungen og Nisser mot Vrådal. Nissevann har mange flotte raste- og campingplasser. Vannet var varmt og innbød til bading. Vi tok en stopp langs Nisser og nøt været, utsikten og vannet. Kaffen smaker ekstra godt ute i det fri. Det har jo vært varmt og tørt i sommer, og i innlandet kan det jo bli ganske hett og stillestående, men her ved vannet luftet det deilig.

Ved Nissevann

Kafferast i flott Telemarksnatur

Nissevann

Ingenting i veien med denne utsikten

I Vrådal besøkte vi gode venner før vi vendte nesen mot Sandefjord hvor konsert-og revyopplevelser venter. Returen gikk gjennom vakker Telemarksnatur over Tørdal og Bostrak og Kilebygda. Her var det ikke mange bobiler, så hvis man søker skogens ro så kan dette kanskje være et alternativ.

Translate »