Ulefoss er jo ofte et sted man bare passerer på vei til andre destinasjoner i Telemark, eller om man skal over fjellet til vestlandet. Vi har også alltid kjørt forbi, men har registrert at det har vært en bobilparkering under bygging på Ulefoss brygge. Nå er denne bobilparkeringen ferdig, og vi hadde lyst til å teste. Vår gode venn Tore Dale driver Café Slusa her på Ulefoss om sommeren, og Restaurant Henrik Ibsen i Torrevieja på vinteren. Denne søndagen var det også gratiskonsert med visesangeren Bernt Solvoll.

God mat og god musikk på Café Slusa

Café Slusa ligger idyllisk til ved Telemarkskanalen

Bobilparkeringen ligger fint til helt nede ved Norsjø, og alle fasiliteter på gjestebryggen kan benyttes. Prisen er rimelig, kr. 200,- inkl. strøm.  Her er det også en liten Café, sandstrand og bademuligheter. Fra Bobilparkeringen er det en kort spasertur til Sentrum, Øvre Verket og Ulefoss sluser. Her går det virkelig an å få mye hyggelig ut av dagen. Vi tok en god lunsj på Café Slusa, lyttet til god musikk i sommersolen. Fantastisk. Hit tar vi gjerne turen igjen.

Ulefoss Bobilparkering

Ulefoss Bobilparkering har fin plassering ved Norsjø

Ulefoss Bobilparkering

Øvre Verket med butikker, cafeer og gallerier

Øvre Verket med butikker, cafeer og gallerier

Ulefoss gjestebrygge. Her kan alle som ligger på bobilparkeringen benytte seg av fasilitetene

Stranden på Ulefoss gjestebrygge, bare 100 meter fra bobilparkeringen

Det er idyllisk her ved Norsjø

Båter ved Ulefoss Gjestebrygge

Ulefoss sluser

Imponerende ingeniørkunst

Gammel industri på Ulefoss

Ulefoss Jernverk

Translate »