Nok en gang er vi på Notodden under bluesfestivalen. Besøk hos gode venner gjør alltid denne årlige hendelsen til en hyggelig weekend. Som regel er det også veldig trivelig å rusle rundt i gågata på Notodden under festivalen. Det har alltid vært et yrende liv, men i år er det glissent i forhold til hva vi har opplevd tidligere år. Finn har forøvrig vært her 20 ganger under bluesfestivalen.

Storgata på Notodden

Dette er kjent område for Finn som har bodd mange år rett utenfor Notodden, og det blir mange stopper nedover Storgata for å prate med gamle kjente. Gjennom de siste årene har Notodden Bluesfestival gjennomgått en relativt stor endring når det gjelder trivsel og prisnivå. Det er ikke lenger mulig å bare stikke innom serveringsstedene for å ta seg en liten forfriskning. Alle serveringsstedene som har tilknytning til festivalen bruker et system som kalles CashLess. Man må registrere seg som bruker hos CashLess, og kjøpe et CashLesskort. Dette koster forøvrig 50,- kroner pr. person. Etter kortavgiften er betalt må man så fylle opp kortet med så mye penger man tror man vil bruke. Om man ikke bruker opp alle pengene på kortet, så må man sende inn et skjema til CashLess for å få refundert det man har tilgode, og det er selvfølgelig avgift på dette også. Har man ikke søkt om refusjon av det man har tilgode innen 31.12, blir kortet tømt og pengene overført til CashLess. Mange ting å passe på her altså!

Her måtte vi prøve oss på en spesialforfriskning. Lindheim Ølkompani har vunnet mange priser for sine velsmakende brygg.

Glissent med folk på torvet

Mye mindre folk enn før – dette er et utested med livemusikk. Bildet tatt på Fredag under Bluesfestivalen

Det er mange bobilcamper på Notodden under blueshelgen. Felles for dem alle er at prisene økes, og f. eks. et 4 dagers opphold for 2 personer på Riverside Camping koster rett i underkant av kr. 4.000,-. Skal man ha festivalpass i tillegg, og det er jo noe av vitsen, så må man ut med kr. 2.300,- pr. person i tillegg. Prisene økes på alt annet også, så mat og drikke blir fort noen tusen ekstra.

Ikke mange telt heller!

Så lite biler på bobilcampen har jeg ikke sett tidligere

Hmmm, er dette et tegn? Opphørssalg?

Alle de koselige småscenene er også borte, det er kun de større arrangementene som gjelder, der det kreves både festivalpass og CashLesskort. Det yrende livet oppover Storgata hvor man kunne sette seg ned for å ta seg en liten forfriskning og høre på litt musikk er altså borte, så dette er ikke en festival man bare «stikker innom» lenger. Det har blitt en kommersiell og kanskje litt «kald» festival som med jernhånd styres av vektere på hvert gatehjørne, og som ikke vet forskjell på en mobiltelefon og et kamera. Om dette er en positiv utvikling, ja det gjenstår å se.

Som vanlig er vi på besøk hos gode venner.

Det er vakkert rundt Tinfoss

 

Translate »