Etter fire dager på bluesfestival på Notodden hadde vi behov for litt fred og ro. Videre fra Notodden opp til Tuddal og over Svineroi syntes vi var en god idé. Denne turen er fantastisk flott, og det er spektakulær natur. Her passerer man også mektige Gaustatoppen før veien bikker nedover mot Rjukan.

Gaustatoppen med sine 1883m er et mektig skue

Gaustatoppen er jo et populært utfartssted. Mange ønsker å vandre opp til 1883m og kunne skue utover 1/6 av Sørnorge. Det var masse biler både på parkeringsplassen og langs veien, så man må kjøre forsiktig. Det er viktig å ta hensyn til hverandre slik alle kommer trygt og helt fram. Det var litt sent på dagen for å rekke turen opp til toppen, og dessuten hadde Tone vært der 2 ganger før så da ble det til at vi kun nøyde oss med å kjøre forbi denne gangen.

Vi kjørte også en liten tur bortom Gaustablikk hvor vi parkerte ved Kvitåvatn. En riktig så idyllisk lokasjon for litt mat og kaffe. Her planla vi resten av dagen, hvor vi skulle overnatte før turen går videre i morgen. Vi fant en fin plass rett ved demningen på Møsvatn, og vi valgte å overnatte der. Hvor turen går videre vil vise seg, det er jo noe av sjarmen ved å ha huset på ryggen.

Idyllisk plass for en rast

Vakkert ved vannet på fjellet

Demningen ble først påbegynt i 1904 og er et viktig kraftverk

Pass på

Flott parkering ved Møsvatn i Telemark.

Kveldsro ved Møsvatn

Møsvatn

 

Blogglistenhits

Translate »