Etter en god frokost med flott utsikt over Møsvatn var det tid for litt nykoket kaffe og en titt på google maps for å finne neste stoppested. Det er fint å ikke ha for mye planer, det gir følelse av fullstendig frihet. At vi ikke har noe annet vi skal gjøre enn kjøre rundt å oppleve nye ting er jo ikke så verst, vel…. litt må vi jobbe for å holde hjulene i gang, men det skjer jo også fra bobilen.

Videre over Haukeli

Vi bestemte at vi skulle kjøre videre over Haukeli mot Odda. Det er mange flotte opplevelser langs denne veien. I stedet for å kjøre ned mot Åmot fra Rauland, valgte vi veien langs Totak og gjennom Arabygdi. Her ble det en liten stopp ved Myllarheimen, der Myllarguten bodde den siste delen av sitt liv. Fra Arabygdi fortsatte vi videre mot Edland og Haukeliseter.

Tone danser regndans mens Myllarguten følger med.

Det er veldig klart vann i Totak

Med lave regntunge skyer er det vanskelig å ta bilder, men litt farger gjør seg godt…

Her bodde Myllarguten de siste årene av sitt liv

Rømmegrøt og rød saft

Det er jo nærmest en selvfølge å stoppe på Haukeliseter for en tallerken rømmegrøt og et glass rød saft. Dette er skikkelig mektige greier, og satt som et skudd i magen. Vi kjørte videre mot Odda, og hadde tenkt å ta en liten stopp ved Låtefoss. Her var det fullstendig kaos med både personbiler og bobiler, så vi valgte å kjøre forbi.

Fremdeles lave regntunge skyer, men det er flott på Haukeli

Det er fint å sitte under tak når det er regnvær. Utsikten fra Haukeliseter er flott!

Nam, rømmegrøt og rød saft. Det holdt med én tallerken 🙂

Fra Odda mot Utne og ferge til Kinsarvik

Planen var egentlig å kjøre østsiden av Sørfjorden forbi Tyssedal og Lofthus. Her var det skilt som fortalte at veien kunne være stengt over lange perioder på grunn av veiarbeid. Vi måtte legge en ny plan, vi valgte å kjøre mot Utne for så å ta fergen over til Kinsarvik. Det var hyggelig med en liten båttur over Hardangerfjorden.

Fra fergekaien i Utne

På fergen mot Kinsarvik. Dette er mektig natur.

Hardangerfjorden. I det fjerne kan vi skimte den nye Hardangerbroen

Dette er godt å hvile øynene på.

Fra Kinsarvik videre mot Eidfjord

Fra Kinsarvik fortsatte vi videre forbi den nye Hardangerbroen mot Eidfjord. Eidfjord byr jo også på muligheter for flotte naturopplevelser, bl. a. Vøringsfossen. Det regner, så vi har tatt inn på Garen Camping her i Eidfjord. Været er meldt bedre senere, så kanskje vi kan få besøkt Vøringsfossen.

Da var vi fremme i Eidfjord. En fantastisk kjøretur fra Møsvatn og hit. Da er vi klare for nye eventyr etter en natts søvn

Translate »