Det er virkelig et vakkert og flott land vi bor i. Naturen er fantastisk og mektig. En blir litt ærbødig og takknemlig. Vi er heldige som kan ta bobilen og kjøre rundt og oppleve dette. Dagen har i første rekke vært viet til forevigelse av flotte fosser og stryk på Hardangervidda

Vøringsfossen

Da vi ankom parkeringsplassen til Vøringsfossen på kvelden var det regn og tåke, så vi fant nærmeste camping – Garen og installerte oss der, og det var lurt for neste dag opprant med fantastisk vær. Solen tittet fram og vi fikk oppleve Vøringsfossen fra sin beste side. Her er det veldig godt tilrettelagt med parkering for både bobiler, busser og personbiler. Det er murt opp gangveier og satt opp gjerder langs fjellkanten slik at det er trygt å beskue denne flotte fossen som har et fall på hele 145 meter.

Vøringsfossen med sitt fall på 145 meter

Man føler seg ganske liten i så mektig natur

Det er godt tilrettelagt for å ferdes trygt rundt Vøringsfossen

Parkeringsplassen har også egne piter for bobiler

Fosser og stryk

Hver eksponering tar ca 1 minutt, da har Finn tid til å se opp. Fruen foreviger fotografen i arbeid

Etter å ha opplevd Vøringsfossen fortsatte turen videre oppover. Finn hadde planer om å få tatt noen lange eksponeringer av fosser og stryk og kanskje noen broer. Her sto motivene i kø og Finn storkoste seg og hadde vanskelig for å løsrive seg. Tone hadde også full jobb med å dokumentere fotografen i arbeid.

Her måtte vi bare stoppe, Leiro bru.

En kort spasertur inn på vidda fant vi dette

Lange eksponeringer gir et bilde som er godt å hvile øynene på

Hardangervidda er et flott skue, – og det var en deilig dag med sol, frisk fjelluft og naturopplevelser. Vi parkerte slik at «Sølvpilen» også fikk en fin utsikt. På vei mot Hallingskarvet fikk vi også et skimt av Hardangerjøkulen.

Sølvpilen er også parkert slik at han har god utsikt….

På veien mot Hallingskarvet fikk vi også tatt et bilde av Hardangerjøkulen

Kafferast på Veggli

Etter å ha kjørt forbi Geilo, over Dagali og nedover Numedalen måtte vi ha en liten stopp for en kaffe og is. Hyggelig vertshus med varm og kald mat på menyen. Her er det dessuten litt av hvert å se på. Det er en aktivitetspark for barn. Bak vertshuset står et par gamle togvogner og rett over veien er det dressinutleie. Kanskje vi prøver det en annen gang?

Gammel sovevogn parkert i skogen i Veggli

Dette kunne jo blitt riktig så romantisk….. kanskje neste gang…

Luksusdressin for regnværsdager.

Via Kongsberg tilbake til Sandefjord.

Vi har igjen hatt en fantastisk «minitur», og som vi har nevnt tidligere her på bloggen, så behøver man ikke reise så langt for å ha flotte opplevelser. Hele runden ble på rundt 80 mil, og det er jo helt overkommelig. Her er kjøreruten:

Vi har laget et eget galleri med lange eksponeringer av fosser og stryk som kan sees her..

Linker til resten av turen:

1 – Bobiltur til Notodden – Bluesfestival
2 – Fra bluesfestival til fjellets ro
3 – Videre mot Hardanger

Translate »