Da er vi ved veis ende for i år her på Granholmen, og for en fantastisk sommer det har vært! Granholmen har vært en fin base for oss å vende tilbake til når vi har vært på tur, og det har blitt ganske mange turer.

Fantastiske naboer har vi hatt her ute på vår egen «tange», og det kommer til å bli fint å rulle inn foran plattingen vår igjen når Granholmen åpner ved påsketider igjen i 2019. Men, nå er altså sesongen her over, og campingen stenger for vinteren. Det betyr at vi ikke lenger har vår «trygge» faste havn med strømtilkobling, vaskemaskin og tørketrommel, og alle de andre fordelene det er med å ha en fast plass på et slikt sted. Så, hva gjør vi nå?

Plattingen er ryddet for i år, men står klar til å ta imot oss igjen neste vår.

Vi har blitt kjent med mange nye hyggelige mennesker, her fra allsang på Holmen når Finn spilte.

Ut på tur…

Ja, da er det bare å komme seg ut på tur! Det er jo det som er hele ideen med det livet vi har valgt. Det har vært flott å ha Granholmen, men nå kaster vi loss for å virkelig leve litt skikkelig nomadeliv. Bilen er oppgradert etter alle kunstens regler i løpet av sommeren, og vi stiller mer enn godt nok rustet til å ha et superkomfortabelt hjem på hjul, til uken blir det også montert nok et solcellepanel i tillegg til det panelet vi allerede har. 300 W solceller på taket, en Efoy 140, en Dometic DSP inverter og 2 X 100 Ah Lithiumbatterier vil nok sørge for at vi har det vi trenger av strøm for å kunne stå helt uten «landstrøm». Det kommer litt mer info hvordan alt dette går når vi får testet ut litt bedre.

De fleste pakket og forlot campingen for sesongen i helgen. Nå er det ikke mange igjen her.

Mer pakking.

Jabenken står på plass. Her har vi satt oss ned mange ganger i løpet av sommeren.

En skoleklasse har vært på besøk her i dag, de har laget mange slike rund omkring på holmen.

Sivet langs stranden har begynt å legge seg.

Turen sydover

Vi setter kursen sydover etterhvert, Finn skal på spillejobb på Superspeed i midten av Oktober, Tone har også litt småtteri i forhold til jobb som må på plass før vi kan komme oss avgårde, men vi håper og regner med at alt faller greit på plass etterhvert. Det blir kanskje litt endring i forhold til planlagt rute, men det får vi også se på etterhvert, det er jo det som er det fine med å bo i et hjem på hjul, ting kan tas litt mer på sparket. Vi digger det !
For dere som har fulgt bloggen en stund, så fikk dere sikkert med dere oppholdet vi hadde på Torre De La Pena i Tarifa? Der traff vi en gruppe campere som hadde vært på plassen hvert år siden åpningen i 1968, og vi har allerede gjort en avtale om å møtes igjen i Tarifa i Februar 2019. Finn har til og med ytret at han vil prøve seg på et kurs i kiting, så får vi jo se hvordan det går! Det kan jo bli en morsom bloggpost når den tid kommer.

 

4 Kommentarer

 1. Frank Olsen

  Hei på dere !
  Hyggelig å lese om dere 🙂
  Jeg kjenner at jeg blir litt misunnelig.
  Jeg er den ene halvparten av Janne og Frank som i 2016 var på en 8 måneder lang bobiltur gjennom 23 land i Europa, inkludert Russland:
  http://janneogfrank.blogspot.com/2016/05/vi-er-i-gang_53.html
  Denne turen var også behørig presentert her i bobilverden med til sammen 6 artikler, hvorav dette var den første: http://bobilverden.no/et-ar-med-bobil-i-ost-og-vest/
  Nå ble det ikke ett år, men 8 måneder, på grunn av nyvekst i familien. Men allikevel så var det en fantastisk tur !
  Når jeg nå sier at jeg blir litt misunnelig så kommer det av at vi nå har solgt bobilen for å satse mer på et liv på Kreta: http://www.villamarella.no
  Men ny bobil er i våre framtidsplaner 🙂
  På grunn av familieforøkelsene i 2016 og 2017 så ble vi jo ikke ferdige med hele Europa, så det må vi ta igjen senere.
  Nå har jeg lagt inn abonnement på innlegg på bloggen deres, så håper jeg på inspirasjon til steder å besøke i Vest-Europa når den tid kommer.
  Lykke til videre på deres turer, og takk for hyggelig lesning 🙂

  Svar
  • Finn

   Heisann.
   Koselig at dere følger bloggen, og takk for kommentar :). I vår søken etter informasjon før vi startet med vårt bobilliv så var vi innom bloggen deres, og den ga også oss mye inspirasjon. Vi har også lest artiklene som sto på Bobilverden, samt besøkt bloggen deres 🙂 Russland så jo ganske spenstig ut, men for vår del må det bli ved en senere anledning (kanskje) 🙂

   Bobillivet på denne måten er bare helt topp, og vi håper vi kan holde på med dette lenge fremover. Vi var ikke oppmerksomme på hjemmesiden rundt Kreta, men den skal vi selvfølgelig ta en titt på.

   Igjen tusen takk for kommentar og påmelding for oppdateringene, håper vi kan skrive litt som gir inspirasjon tilbake.

   Tone & Finn

   Svar

Legg igjen kommentar

Din e-post adresse blir ikke publisert

Translate »