Langesund er nok mest kjent for sommeraktiviteter. Det er i Langesund man finner Wrightegaarden, et populært sted for konserter og andre forestillinger i løpet av noen hektiske sommermåneder. Postgirobygget hevder jo også i sangen «Sommer på jorda» at Langesund er et sommerparadis. Vi tok en liten tur til for å utforske hvordan Langesund er på høsten.

Det er en midlertidig bobilparkering nede på smietangen. Grunnen til jeg sier midlertidig er at det her etterhvert skal bygges leiligheter. De fleste som står der når vi kommer på kvelden er bobilfolk som skal over til Hirtshals med Fjordline dagen etter. Da er jo dette et supert sted å overnatte for å vente på avgang til Danmark.

Fjordline på vei inn til Langesund

Bobilparkeringer i Langesund.

Det er ikke mange muligheter for bobilparkering i Langesund. Smietangen er jo bare midlertidig. Midt mellom sentrum og Krogshavn ligger Langesund Bad. Her er det faktisk mulighet for å parkere bobiler. Det er også en strømstolpe tilgjengelig, men om det finnes strøm i denne er noe uvisst. Dette er et alternativ om man vi utforske Langesund. Det er ikke lange spaserturen til torvet, og plassen er stille og rolig.
Det finnes også et alternativ ved Stathellehallen rett ved Badehotellet. Denne var for øyeblikket stengt. Det er mulig at det åpner igjen her når Smietangen stenges for parkering og bobiler. Felles for disse er at de er uten fasiliteter.

Parkeringen på Smietangen ligger idyllisk til helt nede ved vannet

Innkjørselen til Langesund Bad

Fra innkjørselen er det godt skiltet ned til campingen

Om det er strøm i denne er noe uvisst. Det kan jo hende 🙂

På campingen til Langesund Bad var det rolig, her kan du stå i fred og ro

Utsikten fra campingen mot Langesund Bad

Apostlenes hester i nærområdet.

Vi bestemte oss for å utforske nærområdet litt. Det er alltid artig å komme seg ut på en god spasertur, og du verden så flotte områder man kan gå tur i. Her går det kyststi som er enkel å følge. Denne går fra sentrum rundt Langesund Bad og ned til Krogshavn. Man kan fortsette videre om man har lyst, men her valgte vi å rusle bortover mot torvet igjen. Det ble en passe tur på rundt 5 km i vakre omgivelser. Vel tilbake på torvet fant vi en hyggelig liten café hvor vi tok oss en kaffe og vaffel. Trivelig å sitte å betrakte aktivitetene på torvet.

Fra Langesund Bad går kyststien gjennom idylliske omgivelser på veien mot Krogshavn

Det er godt merket, og det er enkelt å følge stien

Piken på broen??

Fra Krogshavn. Dette er flott!

Utsikt fra toppen ved Langesund kirke og ut over havnen.

En liten pitstop med kaffe og vaffel må til…..

Mat og drikke.

Langesund har mange steder man gå for å få seg en liten matbit. Ønsker man noe helt enkelt, ja da finnes det et gatekjøkken. Det er også kinesisk restaurant og pizzarestaurant, altså noe for enhver smak.
Så er det Victoria Gjestgiveri da. Det ligger et historisk sus over dette stedet, bygningen er fra 1670 tallet, og det har vært drevet hotell og rasturant siden 1904. Stedet er kjent for en rikholdig meny og god mat. Så det er absolutt mye å finne på i Langesund, også på høsten.

Wrightegaarden, her er det nok mange som har vært på arrangementer. Her det det også god mat

Vis á vis Wrightegaarden ligger Victoria Gjestgiveri.

Translate »