Hva kan man fylle en solfylt septemberlørdag med tro? Vi oppdaget at det skulle være åpen dag på Egge gård i Lier, og det hørtes jo ganske interessant ut. Her kunne vi få informasjon og en guidet tur på gården med alle epleproduktene.

Det er som tidligere nevnt ikke alltid nødvendig å dra så langt på Bobiltur. Noen ganger har vi lyst til å gjøre noe annet enn å vandre i byen eller på tur i skogen, på fjellet eller ved sjøen. Vi hadde hørt om Egge gård og var litt nysgjerrige. Så da kjørte vi til Lier, hvor vi ble henvist til parkering langs veien ved siden av vinrankene. Her var det mye folk, – så vi fulgte strømmen bort på tunet hvor de allerede var igang med minikonsert med elever fra musikklinja på St Halvards vdg skole. Det duftet epler overalt, – sola skinte og en hyggelig kar berettet om historien bak Egge gård og produktene de leverer. Egge gård lager alt fra eplemost til cider, iseple, eplebrennevin og epleakevitt og de har vunnet mange internasjonale priser for produktene sine.

Ekspertisen rundt produksjonen av eplebrennevinet er hentet fra Normadie, og selve destillasjonsapparatet for produksjon av Calvados kommer også derfra. Når dette store brenneapparatet settes i gang kommer det spesialister på Calvadosproduksjon fra Normandie til Egge gård for å være sikre på at produktene holder den absolutt beste kvaliteten.

Etter en kort introduksjon ble det omvisning og smaksprøver av produktene. Det er mulighet for å levere epler til pressing selv også, – og dessuten designe sin egen etikett til spesielle anledninger. Gjenbruk og det å ta vare på alt er også godt ivaretatt – restproduktene blir brukt som for til griser – og dette kjøttet får en spesiell syrlig smak av epler.

Etter runden rundt på de ulike produksjonslokalene var det lit mer musikk. En tur innom gårdutsalget ble det også. En artig og interessant dag.

Translate »