I helgen ble det arrangert Stafett for livet i Sandefjord. Dette er et arrangement som foregår mange steder i Norge og totalt over 2000 steder i verden. Kreftforeningen og utallige frivillige står bak arrangementet. Stafetten går over 24 timer og man går eller løper som et lag i et døgn. Dette for å symbolisere at det er noen som står på og jobber for kreftsaken kontinuerlig, kreften tar ikke fri, den er der 24/7.

En flott ramme med strålende vær i badeparken

Det er ikke så ofte det er anledning til å parkere bobilen her 🙂

Tone ble invitert som en av Fighterne – altså de som har eller har hatt kreft. Finn var med for å igjen vise fotoserien «Voyage» som ble laget i 2015.

Badeparken strålte i et vakkert høstvær og dannet en flott arena for arrangementet. Lagene som skulle løpe eller gå hadde fått hvert sitt telt hvor de kunne ha en base. Her kunne de hvile og varme seg. Vi med bobiler fikk også anvist plass i parken. Det er jo perfekt å kunne parkere og slappe av mellom slagene. Hyggelig å bli kjent med andre bobilister i denne settingen. Litt kjølig ble det også mot kvelden og da var det godt å kunne varme seg i «Sølvpilen».

I parken var det dessuten loppemarked, bålpanner, lirekasser, kafeér, leker og hoppeslott for barna, mulighet for massasje, malekurs med Vebjørn Sand og mye annet.

De fleste lagene hadde sine egne telt hvor de kunne ta seg en liten hvil

Teltet for fightere var pyntet med prismelysekroner og vakkert dekkede bord med blomster. Her ble det servert middag, kaffe og kaker, det var taler og underholdning. Billedserien «Voyage» ble også vist i Fighterteltet. Det var med utrolig flott å få være med på dette arrangementet. Her lyste det fightervilje, samhold og positivitet.

Tone er klar for å gå fighterrunden

Fighterne fikk også æren av å gå første runden av stafetten. I lilla T-skjorter gikk vi sammen med korpset rundt Badeparken, og dette var starten på selve stafetten der hvor man gikk i 24 timer. Noen lag hadde 1 deltager, andre 40 deltagere. Utover ettermiddagen var det underholdning av ulike artister, Anita Hegerland, Vilde Winge fra norske talenter, trylleteater etc.

Taler under åpningen

Så er stafetten i gang. Fighterne gikk første runden

Da mørket falt på var det duket for lysseremoni foran scenen. Her sto 550 lysposer med hilsener til kjente og kjære som har kjempet eller kjemper mot kreften. Billedserien «Voyage» ble også vist her før selve lysseremonien tok til. Det var mange hundre som var møtt opp for å delta på seremonien. Det ble en meget gripende og stemningsfull stund til ettertanke. Alle kjenner noen som er berørt. Stille først, – og så noen gode ord fra Vincent Hagerup og vakre toner fra musikere fra Fjord Classics. Etterpå ble lysposene satt etter hverandre langs løypa slik at man kunne se alle, og finne sin egen.

Lysseremonien var vakker og stemningsfull

Totalt 550 lysposer med navn og tekster til de som er syke eller har gått bort.

Finn er stolt og grepet over at hans bildeserie «Voyage» rullet på den store skjermen før lysseremonien

For under en måned siden mistet vi vår gode venn Petter til kreften. Vi dedikerte vår lyspose til ham.

550 lysposer på rekke langs løypa gir et sterkt inntrykk!

Alle fighterne fikk hvert sitt armbånd.

Kl 12.00 på søndagen var det gått 24 timer og stafetten ble avsluttet. Lurer på om noen har hatt en god kontakt med værgudene, – for idet vi pakket sammen så kom regnet.

Translate »