Etter å ha reparert mitt førersete, så tenkte vi at det var på tide å sette kursen i nordlig retning. Vi har noen dager helt fri frem til Finn skal holde et tredagers fotokurs for Drammen Fotoklubb til helgen. Frem med kartet, og vi bestemte i første omgang å kjøre en liten tur opp til Røros.

Hadeland Glassverk.

I stedet for å kjøre E6’en oppover mot Røros, tenkte vi at vi følger E18 frem til Sandvika fra Sandefjord, og tar av der mot Hønefoss. Det betyr en mye mer hyggelig vei å kjøre på, samt at vi unngår de dyre bommene rundt Oslo. Vi hadde egentlig tenkt å bare kjøre direkte opp til Lillehammer, men underveis så passerer vi jo Hadeland Glassverk. Her var det helt perfekt å ta en liten rast før vi fortsatte videre.

Bildet taler vel for seg selv, sandtoget frakter sand som skal smeltes til glass

Mange fristelser…..

Her er det mye å se på. God skilting for at man ikke skal gå seg vill 🙂

Selve produksjonshallen

Fint å parkere bobilen tvers over veien for glassverket

Lillehammer

Det er ikke mange bobilparkeringer på Lillehammer. Noen Campingplasser finnes i området, men det blir litt utenfor allfarvei. Som vanlig bruker vi CamperContact for å finne steder vi kan overnatte, og vi fant ut at parkeringen nedenfor Lysgårdsbakkene også fungerer som bobilparkering. Her koster det en hundrings å stå parkert over natta. Det er ikke noe fasiliteter, og du må klare deg selv med strøm etc. Vi bestemte oss for å stå natten her før vi tusler videre mor Røros i morgen.

At folk tør å sette utfor her er ganske imponerende…

Nydelig utsikt fra bobilparkeringen ved Lysgårdsbakkene

Vi rakk de siste solstrålene.. Her brant olympiaflammen.

De 930 trinnene til topp droppet vi 🙂

Tone ville gjerne opp på toppen hvor flammen brant.

Det er ganske flott her oppe, en fantastisk utsikt.

Translate »