Det ble en stille natt ved Ridderspranget langs Sjoa i Vågå, hvor sov til det behagelige suset fra fossen hvor den tapre ridderen hoppet over med sin brud i armene. Som vanlig planlegger vi gjerne neste trekk og destinasjon over kaffekoppen etter en god frokost. Vi bestemte oss for å kjøre videre sydover, altså over Valdresflya og nedover mot Blaafargeverket i Modum.

Nedover mot Valdresflya

Vi sjekket værmeldingen, og så at det hadde vært mye problemer på Vestlandet. Det var jammen meg godt at vi ikke kjørte vestover mot Atlanterhavsveien fra Røros, noe som i utgangspunktet var planen. Bilen ble klargjort for avreise, og det var ikke mange metere vi hadde kjørt før motivene dukket opp. Når man er i slike naturskjønne områder, ja da kan det ta litt tid å komme fremover. Det blir nesten en stopp for hver eneste kilometer.

Det var et lett regnvær når vi startet, men etterhvert sprakk skylaget opp, og solen tittet frem. Fjellet viste seg igjen fra sin beste side, og man blir rett og slett helt målløs over hvor flott det er. For å vise litt hva vi snakker om så får dere tåle et godt knippe med bilder:

Mye vind

Vi kom oss etterhvert over fjellet, og det var veldig vindfullt. Når vi nærmet oss Beitostølen fikk vi virkelig merke naturkreftene. Fra Beitostølen og nedover lå det nedblåste trær over veien, og det hele var egentlig litt skummelt. Finn liker ikke å måtte kjøre slalåm mellom knekte trær og annet rusk i veibanen. Heldigvis gikk det bra.

Blaafargeverket

Vi hadde en plan med å komme oss ned til Modum og Blaafargeverket. Etter en liten sjekk på hjemmesidene fant vi ut at det faktisk var stengt der. Men, plan er plan, vi kjørte dit uansett. Selv om det ikke er åpent, og besøk i gruven og de andre byggene ikke er mulig, så der det et fint område å spasere i. Temperaturen var også fin, iallefall i forhold til det vi opplevde på Røros og over fjellet. Hele 17 grader og fint spaserturvær. Etter et par timer var vi igjen i bilen med stødig kurs mot Tønsberg. Finn skal holde et 3 dagers fotokurs for Drammen Fotoklubb, og det var greit med en hel dag på Korten for å forberede det hele.

Mange mil på kort tid

Ja, det ble en del mil på noen få dager, men du verden for noen naturopplevelser vi har hatt. Selv om det blir mange mil så er det alltid tid til å oppleve mye i tillegg.

Translate »