Mange sverger nok til Omnia, elektrisk stekeplate eller grill når de skal lage mat i bobilen. Vi kjøpte en wok panne i Porto til den nette sum av 4 Euro. Og den er i bruk nesten hver dag. Passer perfekt til å lage mat på gass, – og det går an å lage mye mer enn wok i den.

Siden vi bor i bilen så vil vi gjerne lage god og sunn hverdagsmat. Wok er perfekt i så måte, det er kjempekjapt å frese sammen en middag. Her kan det varieres i det uendelige. «Man tager hva man haver»; – det være seg ulike grønnsaker som paprika, løk, gulrot, sukkererter, chili, etc – helst friske, men frosne funker også. Wok kan lages med kylling, laks, svinekjøtt, biffkjøtt, scampi og så bør det være en god saus til. Her kan man også velge hva man liker – sweet chili, oister&garlic, red curry etc. Av tilbehør er det også flere å velge mellom: bl.a. ris, nudler, pasta, byggryn, quinoa.

Scampiwok med grønnsaker og sweetchilisaus

Fargerike grønnsaker og ris passer til scampiwok

Wok med svinefilet, grønnsaker og nudler.

Wok med svinefilet, nudler og grønnsaker. Smaksatt med oister-garlic saus

Men wokpannen er jo også praktisk når man skal lage andre retter . Gryteretter fungerer supert. Vi har laget sterk og deilig Chili con Carne flere ganger, – men enkle halvferdige pose-gryteretter lages også greit i woken. Og hvorfor ikke lapskaus? Varmen er lett å justere slik at det ikke svir seg.

Sterk og deilig Chili con Carne med ris

Chili con Carne, – smaker nesten enda bedre dagen etter

Det at det er enkelt å unngå at ting svir seg gjør at f,eks hvit saus til terteskjell eller fiskeboller også blir laget i wokpannen. Brun saus til kjøttkakene likeså. Supper av ulike slag blir også enkelt tilberedt i wok pannen, favoritten er nok Chili-kyllingsuppe.

Chilikyllingsuppe

Rene festmåltidet! Chilikyllinsuppe serveres med reven ost, litt rømme og nachos

Nam, nam. Dette er godt 🙂

En klassiker fra 80-tallet, – Terteskjell med hvis saus, fiskepudding, reker og grønnsaker

Wokpannen er perfekt til å lage hvit saus i, her unngår du at det svir seg.

Tilslutt må også retter som stekt ris eller -nudler også nevnes. Enkelt og kjapt å lage og smaker kjempegodt. Start med sammenpiskede egg og tøm i vårløk, erter, mais, skinke og reker og så selvsagt forkokt ris eller nudler – vips så er middagen klar.

Stekt ris med egg, skinke, reker, vårløk og grønnsaker. Serves med soyasaus.

Fordelene med bruk av Wok panne:
1. Den er godt egnet for gass
2. Det går raskt å lage maten
3. Wokpannen fin å servere fra
4. Det er lett å rengjøre etterpå
5. Mange variasjonsmuligheter
6. Steking i olje skal jo være sunt
7. Mye grønnsaker som blir sprø og gode

Translate »