Etter å ha vært en natt på Hirtshals Camping, en camping som forøvrig kan anbefales om du har behov for å overnatte i Hirtshals, var vi i gang med kjøringen sydover allerede tidlig på formiddagen. Planen var å kjøre til Aabenraa for en overnatting der før vi bunkret opp med mat og drikke på Scandinavian Park. Nå er vel kanskje ikke denne første etappen den mest eksotiske og spennende, men det kan være nyttig informasjon for mange av våre følgere.

Videre til Aabenraa

Danmark er jo relativt kjapp å komme seg gjennom, og tidlig på dagen parkerte vi på Aabenraa Sejl Club. Er man tidlig ute kan man få virkelig flott plass bare noen få meter fra vannkanten med utsikt utover havet. Vi var heldige, så vi fikk en av disse plassene. Utover ettermiddagen dukket det opp flere bobiler, og de beste plassene ble raskt opptatt. Temperaturen var fantastisk med rundt 20 grader i skyggen, og solen skinte fra en skyfri himmel. Etter en god laksemiddag tilberedt av Tone, ble det en rundtur på Nineboten for noen bilder fra området:

Bobilparkeringen i Aabenraa

Bryggen på stranden ved bobilbarkeringen

En fisker på vei ut

Mye båt her i Aabenraa

Fantastisk plass!!

Ved utkjørselen fra bobilparkeringen kan man leie bysykler med kart

Restaurant «Under Sejlet» ligger ved siden av bobilparkeringen

En deilig morgenstemning 🙂

Grensehandel på Scandinavian Park

Det er mange som stopper innom Flensburg for litt grensehandel. Mange velger Scandinavian Park, andre velger CitiPark. Denne gangen valgte vi å stoppe innom Scandinavian Park. Her kan man proviantere både mat og drikkevarer. Det man kanskje skal være oppmerksom på er at mye egentlig ikke er så veldig «billig». Det opereres med mye lokkevarer til veldig rimelige priser, og som regel så plukker man med seg mye annet i samme slengen. Generelt så er drikkevarer veldig rimelig her.

Miljøoblat for Tyskland

I mange av byene i Tyskland kreves det at man har miljøoblat. Dette er enkelt å skaffe til veie på grensen. Mange bestiller dette på forhånd, men vi valgte ganske enkelt å kjøpe dette på Scandinavian Park. Prisen er 10 Euro, og det kan kjøpes hos WV forhandleren, og man må ta med vognkortet. Oblatet får du med en gang, og kan klistre dette på innsiden av frontruten. Har du tenkt å kjøre litt utenom autobahn, så er dette en nødvendighet, og det kan vanke bøter om du ikke har dette i orden. Det er ikke alle byer som krever at man har dette oblatet, og en god oversikt finner du på Greenzones EU. Det finnes også en app du kan laste ned til telefonen din som viser all informasjon rundt hvilke byer som krever at du har oblatet.

Mange stresser med å få dette i orden hjemme i Norge, men det veldig enkelt å ordne på grensen.

Fra Flensburg til Neumünster

Etter noen timer på Scandinavian Park fortsatte vi noen mil nedover mot Hamburg. Vi har valg å kjøre i litt rolig tempo, i allefall nå i starten. Det er jo stellplasser og campingplasser i hopetall, så det kan være vanskelig å velge ut den beste, men vi valgte Forellensee Famile Camping. Denne plassen lå bare 8 mil fra Flensburg. Igjen så var vi kjempeheldige med valg av overnatting. En flott plass i naturskjønne omgivelser. Etter litt god mat ruslet vi bort til sentrum for en iskald forfriskning på den lokale puben.

Plassene er fine, men det kan være litt trangt å få parkert om bilen er over 8 meter

Tone ved ørretdammen

En av de lokale heltene 🙂

Fin stemning hvor trærne speiler seg i vannet

Campingen ligger ved denne dammen

hmmmmm…… rare proporsjoner på denne selfien…

En rusletur mot sentrum.. denne restauranten var dessverre stengt

Vi endte opp på det lokale vannhullet…

Tilbake på campen for å planlegge neste dag…

Må ta med dette, sanitærbygget er noe av det flotteste vi har sett…

Translate »