Noen ganger blir dagsetappen kanskje litt i lengste laget. Etter en flott dag på campingen i bare noen få mil sør for Flensburg bestemte vi oss for å kjøre helt ned til Koblenz, eller i nærheten. Distansen var på godt og vel 60 mil. For å slippe lange køer gjennom Hamburg var vi tidlig på beina, og vi kjørte ut fra campingen ganske nøyaktig 06:50. Ja, det er alt for tidlig når man er på ferie, men vi hadde et mål!

Gjennom Tyskland

Ja, vi hadde et mål, Mosel Island. Denne campingen så kjempeflott ut der den ligger på en egen liten øy midt i Mosel. Vi hadde som sagt ikke tenkt å kjøre så lange dagsetapper, men Moseldalen fristet veldig. I felleskap med vårt reisefølge Astrid og Geir bestemte vi at vi godt kan ta en litt «hard» dag bak rattet, og så heller ha et par hviledager når vi kommer frem. Turen nedover gikk helt smertefritt, vi unngikk kø gjennom Hamburg, og vi var i en god driv hele veien nedover. Underveis fant Tone og jeg ut at vi kanskje burde toppe gassflaskene. Vi har jo investert i dette nye flotte greiene hvor vi bare kjører inn til en gasspumpe, fester gasspistolen i holderen i siden på bilen for å fylle opp. Dette svarte til forventningene. De fleste bensinstasjoner nedover har også et «lpg» skilt som forteller at de har pumpe for gass. Enklere kan det ikke bli. Fantastisk! Vi byttet til dette systemet i sommer, og du kan lese mer om grunnen her…

Treis-Karden

Vi bodde som sagt på Mosel Island som lå rett ved Treis-Karden. En hyggelig liten landsby ganske langt nord i Moseldalen. Litt utforsking ble det her også.

Vi sjekker inn på Camping Mosel Islands

Artig å se dalsidene fulle av vinranker

Det er nok av ting å finne på i Moseldalen

En av de lokale kneipene

Vindruer

Broen som fører over til Mosel Island

Aftenstemning langs Mosel

Det er mange lektere som passerer i løpet av en dag

Burg Eltz

Skal man besøke kun et slott i Moseldalen, så er Burg Eltz det man bør besøke. Slottet ser ut som det er tatt rett ut av en Disney-film. Slottet er ca 850 år gammelt og et av de best bevarte fra denne regionen. Parkeringen ligger inne i en bøkeskog og man kan velge å gå en koselig sti gjennom skogen, eller ta asfaltveien ned. Det er går også en shuttelbus fram og tilbake til borgporten. Flott alternativ hvis man vil slippe spaserturen.

Mosel

Moselelven slynger seg gjennom landskapet og kjennetegnes av vinranker som dekker de bratte dalsidene. Den trange og bratte dalen blir god og varm på sommeren og er ideell for vindruedyrking. Dette er helt klart en hovednæring i området i tillegg til turismen. Overalt er det vingårder, vinsmaking og vinutsalg. Små og koselige landsbyer ligger tett i tett og innimellom dukker det opp et og annet slott. Bobilparkeringene ligger også i hopetall langs elven, – masse muligheter for et hyggelig opphold altså. Moseldalen er godt tilrettelagt både for fotturer, sykkelturer og en båttur på eleven. Elvecruise er populært og det går mange, lange båter opp og ned mellom Koblenz og f.eks Cochem. Det er lagt opp til at man kan ta en dagstur med mange stoppesteder, og returnere til utgangspunktet på ettermiddagen. Vi kjørte langs elven og selv om det sikkert er mange som har vært her før så følger vi opp og kan trygt anbefale denne avstikkeren fra motorveien sørover mot Middelhavet.

Og til slutt… et videosammendrag 🙂

Translate »