Vi forlot Moseldalen litt utpå dagen, vårt reisefølge hadde fått fantastisk service hos en bobilforhandler og verksted rett nord for Tries-Karden, og var allerede på vei sydover. Kvelden i forveien hadde vi som vanlig hatt vårt «planleggingsmøte», noe vi forøvrig tar som en sosial og hyggelig sammenkomst på kvelden. Vi bytter på å være vertskap annenhver gang, og dette har fungert kjempebra. Vi ser da på hvor lang dagsetappe vi ønsker å kjøre påfølgende dag, og finner frem litt alternativer på bra bobilparkeringer eller campingplasser.

Amneville les Thermes

Her fant vi en hyggelig og relativt rolig plass i et skogholt. På vinteren kan den nok kanskje bli litt skyggefullt på grunn av alle trærne som skjermer for solen, men på sommerstid er nok denne plassen midt i blinken. Ikke noe superkvalitet, men med de nødvendige fasilitetene som tømming av grått/sort og fylling av ferskvann. Alle plassene har også strøm. Rett på utsiden av bommen ligger det både en restaurant og en bar om man ønsker å spise ute, eller bare nyte et glass eller to. For oss ble dette bare en mellomstopp før vi skulle kjøre en litt lenger etappe ned mot Lyon.

Videre til Saint-Vallier

Her hadde vi funnet en rimelig campingplass ved bredden av Rhonen. Vi leser ofte brukererfaringene fra andre når vi velger hvor vi skal parkere for natten, og Camping Municipal Les Iles de Silon hadde utmerkede omtaler. Det er en ganske lang etappe fra Amneville les Termes, godt og vel 50 mil. Motorveiene i Frankrike er helt fantastiske, og man forflytter seg veldig raskt, og litt utpå dagen rullet vi inn på campingen i denne koselige byen. Her er det godt lagt til rette om man vil rusle litt rundt langs bredden av Rhonen, eller ta seg en tur bort i den sjarmerende byen Saint-Vallier.

Før middag rullet vi en god runde på Segwayene for å få litt overblikk, og ta litt bilder. Det er alltid morsomt å besøke slike steder som dette.

En stille og rolig pen camping. God plass til bilen

Rhonen renner forbi rett bak bilen. Her går det også mange store elvecruisebåter

Rhonen med Saint Vallier i bakrunnen

Tone på sightseeing med Ninebote’n

Igjen en koselig stripe langs Rhonen

Mange artige bygg

Ninebot i solnedgang…..

I fint driv mot Middelhavet

Jeg hadde lovet Tone å se palmer. I Saint-Vallier var det noen småpalmer som var plantet i blomsterkasser lang gang og sykkelveien, men de var bittesmå. Jeg hadde lovet Tone «ordentlige» palmer. Det var bare 25 mil igjen ned til Middelhavet, og vi bestemte oss for en campingplass i Sète, noen mil sør for Montpellier. Palavas les-Flot så ganske lovende ut på bildene, men det var litt varierende brukererfaringer. Uansett vi tok sjansen, og etter en tre timer kjøretur rullet vi inn gjennom bommen. Her er det litt trangere mellom bilene enn det vi er vant til! 3 meter regelen er litt mer fleksibel på slike plasser som dette. Men men, det går sikkert greit. Det er hovedsakelig franskmenn her, men også innslag av noen få nordiske biler. Beliggenheten er flott, nede ved marinaen med vann på begge kanter. Her blir vi et par dager før vi skiller lag med vårt reisefølge Astrid og Geir som skal videre til Spania. På kvelden det en god avskjedsmiddag med takk for følget.

Campingen ligger flott til nede ved marinaen

Hm….. ingen regler når det gjelder avstand mellom bilene

En rulsetur i Palaves-Les-Flots

Campingen ligger veldig sentralt i forhold til å få med seg litt av det urbane også. Dette er en typisk fiskelandsby med en kanal, og fiskebåtene ligger fortøyd på rekke og rad langs kanalen. Det er også tett i tett med koselige restauranter, barer og butikker. Ved enden av kanalen er det en morsom taubane som tar deg over til andre siden. Denne måtte selvfølgelig testes. Vi ruslet rundt noen timer i byen før vi tok en god lunsj på en av cafeene, og her er det skikkelig sydenstemning.

Vis á vis campingen er det et stort fuglereservat. Her er det et spennende og variert fugleliv, bl.a Flamingoer. En liten rulletur på ettermiddagen med kameraet over skulderen ga noen artige fuglebilder.

Kanalen som går gjennom byen

Et yrende liv med fiskebåter, barer og restauranter

Taubanen over kanalen

Tone og Finn 🙂

Koselige bakgater. Stille og rolig

Midt i byen er det et litt mer moderne innslag, vet ikke helt hva det er. Kanskje en bar på toppen??

Vi måtte prøve taubanen

På vei med taubanen over kanalen…

Tone oppdaget plutselig en skobutikk……. tyyyypisk….

Et – to – et – to…. Flamingoer i takt

Disse to var ikke helt enige, litt småkrangling

Krangler de om damen tro?

Og, her er det kjempestore palmer, Tone er fornøyd og livet er herlig…..

Translate »