Da har vi endelig kommet oss over til Korsika. Denne Franske øyen er spennende, og severdigheter og opplevelser står i kø. Vi er jo ikke de eneste som har tatt turen fra Norge til Korsika med bobil, men vi er så heldige at vi kan være her på ubestemt tid. Vi vil gjerne oppleve det som vi synes er verdt å få med seg før vi reiser videre, og gjøre dette i vårt eget tempo uten at vi har noen datoer å forholde oss til. Fordelen er også at vi nå er litt utenfor sesong, og det betyr enklere parkering, både på organiserte plasser, eller om vi ønsker å fricampe.

Vi må også fordele dette over flere poster. Allerede bare etter første dag er inntrykkene mange, og det er mange bilder som skal sorteres og legges ut.

Ferge fra Nice til Korsika

Vi valgte denne løsningen. Det går ferger fra mange andre steder også, men Nice syntes vi var et godt utgangspunkt. I tillegg fikk vi en hyggelig dag i den flotte Franske byen, som forøvrig er Frankrikes femte største by. Fergen skulle gå kl. 23:00, så vi tenkte at vi skulle være tidlig ute. Tanken var nok god, men det er ikke enkelt å plassere en såpass stor bobil i sentrum. Havnevaktene viste oss til slutt litt barmhjertighet, og lot oss stå nede på havna. Et lite vederlag måtte de selvfølgelig ha, men for 20 euro var det greit å stå noen timer.
Fergen gikk som sagt kl. 23:00, og det var også viktig å ikke komme for sent. Er man ikke sjekket inn senest en time før avgang, ja da kommer man rett og slett ikke med i det hele tatt.

Sølvpilen måtte stå tvers..

Mange store flotte båter på havnen i Nice

Nice

Og noen mindre båter på havnen i Nice

Kveldsstemning – Dette var den største av båtene som lå på havnen

Selve innsjekkingen gikk fint, men det er et underlig system på selve oppstillingsplassen. Man parkerer først i en bane og venter litt der. Så kommer det en person som skal se på billetten igjen. Han har med seg en liten maskin som skriver ut en lapp som klistres på frontruten. Når dette er gjort så må man over i et annet ombordkjøringsfelt. Litt forvirrende, men det gikk greit.

Fergen bakker inn i havnen – Mega Express 4

Vi er klare til å kjøre ombord

Korsika

Selve fergeturen på 8 timer gikk greit. Fergen holdt nok ikke den standarden vi er vant til hjemme på berget, og det minnet egentlig om gamle dager når vi tok en tidlig utgave av danskebåten. Vi hadde bestilt fergen etter antall stjerner, jo flere stjerner, jo bedre båt. Vi valgte den med flest stjerner for å være sikre på å få skikkelig klasse. Vi tør ikke tenke på hvordan de med færre stjerner må være. Det ble også reklamert med «komfortable» pullmanstoler, altså flystoler. Vi bestilte dette, og tenkte at vi ville få en behagelig tur i gode høykvalitets flystoler. Dette var heller ikke helt etter boka, vi sitter egentlig bedre i våre egne campingstoler fra Isabella. Vi syntes det hele var morsomt, og nok en interessant opplevelse som vi kommer til å huske.

Dette har sikkert vært riktig så flott….for 20 år siden 🙂

Hansen på dekk for å trekke litt frisk luft

Etter litt urolig, eller nesten ingen søvn, rullet vi i land i Bastia på Korsika 06:15. Det var fremdeles mørkt, og vi skulle fra Bastia og nordover til Camping La Pietra. Veien var smal, og i mørket så fikk vi ikke sett så mye. Det lille vi skimtet gjorde at vi har lyst til å kjøre samme veien tilbake i dagslys. Etter litt søvn fikk vi sjekket inn på campingen.

En minisightseeing

Siden vi kom i dag så har vi ikke hatt tid til så mye, men en liten spasertur har det blitt. Vi kan nesten ikke vente med å utforske denne flotte øya. Vi blir her på campingen noen dager for litt klesvask og planlegging.

Tone er fornøyd. Havrepannekaker som første frokost på Korsika

Vakkert landskap ved campingen

Utsikten fra campingen er fantastisk. Det er også muligheter for fjellturer

Jungle life 🙂 Tone på vei ned mot stranden

Deilig vann (sa Tone)

Hm, ser ikke så verst ut dette altså…

Guriland…. se opp for angripende blekkspruter (når du bader)

Vakkert landskap ved campingen

Det er frodig og flott her på Korsika

Kanskje plukke en Lime til GT’en?

Artig frukt, aner ikke hva det er, men det ser godt ut 🙂

Finn jobber med denne bloggposten

Språkutfordringer

Franskmenn/kvinner er ikke så glad i å snakke engelsk, så litt språkutfordringer blir det. Det vi har erfart er at det er viktig å starte med de få franske ordene vi kan. Da forsøker vi i allefall, og med smil og høflighet kommer man langt. Tone og jeg har god kontroll på tysk, engelsk og spansk, men fransken er vi dårlige på. Vi lærer noen nye ord hver dag, og kanskje det kan være lurt å ta et franskkurs for å gjøre evt. neste opphold i Frankrike litt enklere.

Translate »