Det er bare å beklage at det ikke har kommet noen oppdateringer på bloggen de siste dagene, men vi har stått bom stille på samme sted. Det har vært en vannvittig storm her på Korsika, og vi har sett bilder av oversvømmelser i gatene i Bastia, trær som har falt over veiene ++. Derfor valgte vi å stå stille på Riva Bella, der hadde vi en lun og fin plass, og merket egentlig ikke så mye til denne stormen, men vi registrerte at det hadde kommet et fint lag med snø på de høyeste toppene.

Etter den flotte opplevelsen vi hadde på kvelden i Ogligastro brøt vi opp neste morgen for å kjøre tilbake samme veien som vi kom, eller i allefall nesten. Det ble en litt sydligere rute, og vi havnet midt opp i «rally Korsika». Igjen smale veier, og racerbiler som kom rundt svingene i halsbrekkende fart. Men, igjen så gikk det hele bra. Vi fortsatte litt sydover på østkysten av Korsika, og vi hadde blinket ut «Camping Naturiste Riva Bella»

Resepsjonen på Riva Bella

Camping Naturiste Riva Bella

Ja du leste riktig, vi har stått fire dager på en naturistcamping. Dette var noe vi hadde på lista over hva som skulle testes ut på turen. Ingen av oss er naturister, men vi ønsket å krysse av for «utført» på vår liste over ting vi har lyst til å prøve.
Dette ble en veldig positiv opplevelse, campingen var råflott. Fine strender, restaurant, bra sanitæranlegg, eget spa med massører, sauna etc. etc.
Det er ikke slik at folk løper nakne rundt overalt, oppe på bobilparkeringen var man påkledd, det samme gjaldt restaurant, supermarked osv. Det eneste stedet hvor man måtte av med alle klær var på stranden, der var det faktisk påbudt å være naken.

Flott plassering bare noe få meter fra havet. På andre siden av skiltet må tøyet av 🙂

Nok et bilde av plasseringen vi hadde de to første dagene

Ikke så verst på kvelden heller….

Så kom stormen….

Og vi måtte flytte oss til et litt sikrere sted

Ikke mange som brukte solsengene når det blåste som verst

Vilt og vakkert, men ikke så lett å få svømt seg en tur…

På campingen var den en liten innsjø som man kunne spasere rundt

En gjeng med lamaer hadde de også der

og noen esler….

En av lamaene hadde stukket av og var ute på egenhånd

Veien over innsjøen ut til campingen

Her sto vi når det stormet som verst. Lunt, trygt og godt

Som nevnt er ingen av oss naturister, men vi må bare innrømme at dette er noe som frister til gjentagelse.

Dette var ganske ålreit altså 🙂

Bonifacio

Etter oppholdet på Riva Bella har vi kjørt videre til Bonifacio. En spektakulær by som ligger helt på sydspissen av Korsika. Vi hadde egentlig tenkt oss en stopp i Porto Vecchio som ligger litt mer Nordøst, men problemet her på Korsika er at sesongen for camping er over, og de fleste campingplasser og stellplasser er stengt for sesongen. De fleste stenger i midten av Oktober.

Skal man feriere på Korsika med bobil, så er det vanskelig å finne åpne bobilparkeringer og campingplasser etter midten av oktober. De fleste åpner i midten av April, og stenger rundt 15 Oktober. Man må i så tilfelle basere mye på fricamping.

Vi fant ikke noe sted vi kunne overnatte i Porto Vecchio, så vi fortsatte et par mil sydover til Bonifacio. Vi fant ikke noe åpen plass for parkere her heller, så da ble den en overnatting på en parkeringsplass i sentrum. Dette er litt mer legitimt nå som vi er utenfor turistsesong, og parkeringsplassene er mer eller mindre tomme. Allikevel skal man ikke bare ta seg til rette. Opptrer man høflig og spør, ja da ordner det meste seg.

En del av Bonifacio ligger på en klippe som strekker seg ut i Middelhavet, og havnen er en av de eldste på Korsika. Det har vært havnedrift siden 1100 tallet. Selve byen er spennende for en utflukt med sine små trange gater og mange severdigheter. Her ble det litt byvandring som vi avsluttet med en tur i Aragons Trapper, en opplevelse i seg selv.

Havnen i Bonifacio. Her har det vært havnedrift siden 1100 tallet

Det er mange bakker og trapper i Bonifacio. Her er Tone på vei opp til selve klippen

Dette er ganske spektakulært

Vi kjenner igjen klippelandskapet fra den Portugisiske kysten, men det er helt andre farger

Et oversiktsbilde over havnen i Bonifacio

Turistkontoret lå helt på toppen, det blir en god trim å komme seg innom der

Igjen dette flotte klippelandskapet. Legg merke til menneskene som går langs den lille stien nederst på klippeveggen

En liten byvandring for å finne Aragons Trapper, trappene ned til stien langs klippeveggen

Vi fant trappene, dette så jo greit ut…..

Vel….. det ble en lang tur ned. 187 trinn hugget ut i klippeveggen. Lett å glemme at man skal opp igjen også 🙂

Når vi først kom ned så var det vel verdt det

Ganske kult dette…..

Og til slutt, et lite videosammendrag:

Translate »