Etter overnattingen vi hadde på Pero Longo måtte vi revurdere situasjonen litt. Bare på den korte perioden vi har vært på Korsika har det blitt mer og mer utfordrende å finne steder vi kan parkerer for en natt eller to. Etter å ha sjekket sidene til ACSI, CamperContact appen, ja alt vi har av verktøy for å finne bra og trygge plasser, så viser det seg at det meste er stengt. Planen var også å reise videre til Sardinia, men etter å ha gjort litt Research viste det seg at situasjonen var ganske lik som på Korsika.

Det kan godt hende at vi er litt pinglete når vi skal parkere bobilen for å overnatte, men vi er opptatt av at både bilen og vi skal ha det trygt. Det betyr at det er sjelden vi setter fra oss bilen gatelangs, eller på en bortgjemt parkeringsplass. Vi vil jo gjerne forlate bilen noen timer av gangen for å utforske nærområdet, kanskje gå ut på kvelden for å spise osv. og da bør hjemmet vårt ha det trygt.

Hvorfor ikke fricaming?

Vi fricamper ganske ofte vi, men skal man fricampe på Korsika gjøres det utenfor allfarvei, og ikke inne i byene. Å fricampe ute i bushen er selvfølgelig hyggelig av og til, men vi liker å parkere noe mer bynært for å kunne oppleve de forskjellige tingene byen har å by på av attraksjoner og severdigheter. Vi liker også godt å ta en matbit på en eller annen restaurant. Å finne en parkeringsplass i de større byene på Korsika kan by på noen utfordringer, på de fleste parkeringsplassene er det laget en port med en bjelke over så biler over 2,20 ikke har mulighet til å komme inn på plassen. De parkeringsplassene som ikke har en slik bom har som regel store skilt som forbyr bobiler i tidsrommet 23:00 – 08:00.

Det betyr da at man er avhengig av bobilparkeringer og campingplasser, og når alle disse er stengt blir det litt problematisk.

Feil informasjon i apper og på websider

Dette er noe vi aldri har opplevd før. Sjekker man de forskjellige appene med oversikter over bobilparkeringer og campingplasser, viser disse at det er mange helårsåpne muligheter på Korsika. Dette stemmer altså ikke. I løpet av to dager var vi innom fem campingplasser som i følge webside og app skulle være helårsåpne. Samtlige av disse var stengt med skilt som ønsket hjertelig velkommen tilbake i April 2019.

Over til plan B, eller var det C, eller D

Vi har hatt fantastiske 10 dager på Korsika, men nå følte vi at det var på tide å reise videre. Etter Pero Longo bestemte vi oss for å bestille ferge fra Bastia til Livorno i Italia, og det var ledige plasser allerede dagen etter. Vi kjørte opp til Bastia igjen for en siste overnatting på Korsika før vi seilte over til Italia. Heldigvis var det én campingplass som var åpen i Bastia, men denne stengte dagen etter vi reiste.

Vi hadde siste overnattingen på en av de få åpne campingplassene nær Bastia

Det er tydelig at sesongen er over

Rolig fergetur

Det er ikke lange seilingen fra Bastia til Livorno. Fergeturen tar ca. 3 timer. Båten var fin, vannet var flatt og maten var helt topp. Rett før kl 18:00 rullet vi i land i Livorno.

Fergekø i Bastia

En av de gule fergene fra Corsica Ferries

Camping Miramare i Livorno

Dette var den campingen som lå nærmest. For å slippe å kjøre langt i mørket på ukjente veier, så valgte vi å kjøre dit. I det vi kjører inn foran bommen kommer et hode ut av luken i resepsjonen som pratet noen Italienske ord jeg ikke forsto, samtidig som han pekte på bilen og sa no, no, no, no. Bilen var vist alt for stor. Tone tuslet ut for å prate med mannen, han ble tydeligvis sjarmert og slapp oss inn allikevel. Vi opplevde litt av det samme som vi gjorde i Peniscola tidligere i år, true ni meter bil inn på en 6,5 meter plass. Men… det gikk bra denne gangen også.

En litt for liten plass, men snuta er på innsiden

Videre planlegging.

Vi måtte ha et lite familieråd over hva vi skulle gjøre videre. I utgangspunktet skulle vi jo kjørt videre til Sardinia, men siden situasjonen med bobilparkeringer og campinger der var ganske lik det vi opplevde på Korsika, så måtte vi revurdere. Skulle vi kjøre Norditalia litt på kryss og tvers? Vi hadde mange alternativer oppe, men besluttet å kjøre hele Italia ned til Sicilia. Det er mange opplevelser langs denne ruten, og da holder vi oss delvis til den opprinnelige planen.

Etter å ha fått unna litt jobb og slappet av et par dager på Camping Miramare fortsatte vi sørover.

Marinaen i Livorno

Tone lurer på hvor vi skal dra videre….

Agriturismo Pomonte

Vi kjører ikke veldig lange etapper av gangen. Vi tenkte å dele strekningen på 100 mil fra Livorno og ned til Sicilia på tre etapper. Den første har vi kjørt i dag, og står nå på en hyggelig vingård i Pomonte. Ikke veldig urbant, men vakkert stille og rolig. Her slapper vi av til i morgen for neste etappe, men det er i morgen.

Vakkert og stemningsfult

Typisk landskap fra Toscana

Fin plassering av bilen. Her kommer vi til å sove godt 🙂

Translate »