Napoli har vært en flott opplevelse, men det er ikke noe sted man reiser for å slappe av. Pulsen er ganske høy, og det er mye lyd –overalt. Dette gjelder også campingplassene som ligger på rekke å rad. Toglinjen går tett på, det er mye lyd fra trafikk, og de nettene vi sto der var det i tillegg noe som skulle feires med fyrverkeri, og da gjerne i ett tiden på natta.

Ikke for det, å bo i litt støy noen dager går fint, men man blir litt sliten av det. Etter å ha fått med oss det vi hadde lyst til å se i Napoli, Pompeii og Vesuv, var det på tide å reise videre sørover.

Vi har jo ikke så dårlig tid, så vi tar litt av gangen. GPS’s sto innstilt på Scilla, men det var egentlig bare som en slags rettesnor. Vi hadde ikke noen planer om hvor vi skulle overnatte når vi satte kursen nedover. Denne gangen tenkte vi å ta det litt som det kom, og når vi følte at vi hadde kjørt nok for dagen, ja da var det på tide å finne et sted vi kunne stå for natten.

Hang Loose Beach

Dette var et forslag som kom opp på appen fra CamperContact. Siden vi har vært på noen slike Hang Loose Beacher før, så tenkte vi at dette var en god idé. Plassen sto også oppført som helårsåpen. Når vi ankom viste det seg at den allikevel var stengt, men etter å ha snakket litt med kiterne på stranden kom den en hyggelig ung mann og låste opp porten for oss, og vi kunne parkere bilen noen få meter fra stranden. Som sagt, selve «Hang Loose Beach» anlegget var stengt, så vi sto der ganske så alene, noe vi syntes var helt fantastisk.

Her var det bare å benke seg i godstolen i solveggen på bilen og betrakte alle kiterne som lekte seg på bølgene ute i Middelhavet.

Kitere gjør seg klare på stranden

De er egentlig ganske store disse kitene

Sølvpilen fint plassert ved stranden

Dette ser veldig gøy ut…

En typisk «Hang loose Car»

Er nok liv og røre her i høysesongen

Vimpler med nummer på stranden

På stranden sto det også mange vimpler med nummer på. Vi tenkte at dette muligens kunne være et oppmerket område for kiterne, på en måte hver sin bås. Litt senere på kvelden, når mørket falt på forsto vi hensikten med disse vimplene, det var oppmerkede områder stangfiskere. Utover kvelden og natten var stranden full av sportsfiskere, og det var liv og røre. Det er helt fantastisk å få oppleve slike spennende saker.

Fin kveldsstemning på Hang Losse Beach

På kvelden så fyltes stranden med sportsfiskere

Videre mot Scilla

Etter en stille og rolig natt på Hang Loose Beach salet vi opp ganske tidlig på formiddagen for å kjøre de siste milene mot Scilla, vår siste overnatting i Italia før vi skulle ferge oss over til Sicilia. Det ble en kort kjøretur på rundt halvannen time.
Bobilparkeringen «Area Sosta Paci Scilla». Denne parkeringen ligger flott til høyt oppe i åsen over Scilla, og man har en fin utsikt over til Sicilia og ned til selve byen Scilla. I horistonten kan man også skimte vulkanøya Stromboli

Italienske byer er vakre – i allefall på avstand

Helt grei parkering for natten

En liten byvandring for å ta Scilla i nærmere øyesyn

Italiensk idyll?

Denne var bygget under fjellskrenten pga rasfare

Fungerer fint også som bakgrunn

Scilla sett fra bobilparkeringen på kveldstid

Morgenfergen til Sicilia

Det ble en stille og rolig ettermiddag og kveld på bobilparkeringen i Scilla. En liten byvandring før vi gikk til ro. Morgenen etter var vi igjen tidlig i farta, og forlot bobilparkeringen for kl 10:00. En kort kjøretur på 20 minutter tok oss ned til fergeterminalen hvor fergene går over til Messina på Sicilia. Her er det omtrent som å ta Bastøfergene, samme typer ferger, og man kjøper billett i luka rett for ombordkjøringen. Etter noen gode tips kjøpte vi tur/retur billett. Denne har en gyldighet på 3 måneder, og det er noen kroner å spare. Vi hadde også fått gode tips om bobilparkeringer og campingplasser på Sicilia. Så GPS’s sto allerede innstilt på et av forslagene, Agricampeggio Alessandra. Denne campingen skulle etter sigende være veldig bra. Mer om denne i neste blogpost.

Det er mye fergetrafikk nede på havnen

Kan det være en gammel Bastøferge?

Her kommer fergen vi skulle over med

Vi forlater fastlandsitalia

Flatt vann og fin overfart til Sicilia. Tar kun 20 minutter

Vi ankommer Messina

Sicilia

Fergeturen tar bare 20 minutter, og kjøreturen til campingen sto oppført med ca en time på GPS’en. Vi hadde ikke kjørt mange kilometerne før den første bomstasjonen dukket opp. Vanligvis er dette med bomstasjoner helt uproblematisk, men denne stasjonen hadde nok fått et virus i systemet sitt. Bommene gikk opp og ned, så halvveis opp og ned igjen, lysene blinke grønt, så rødt. Dette var den typen hvor man trekker en billett fra automaten, og denne leverer man i neste stasjon for å betale for den strekningen man har kjørt. Finn trykket febrilsk på knappen, men ingenting skjedde. Det kom ingen billett, men bommen gikk opp. Det som var det rare var at bommen sto åpen, men det var rødt lys. 8 biler bak i køen tutet samtidig, og vi var bare nødt til å kjøre –uten billett. Denne billetten er ganske viktig, og om man ikke har denne dokumentasjonen når man kjører av motorveien så kan det bli litt problematisk. Hvordan reglene er for dette på Sicilia ante vi ikke, kom vi til å få en kjempebot?

Og til slutt, et lite videosammendrag:

Translate »