Området rundt Baia Santa Margherita er flott. Det er Middelhav så langt øyet rekker når vi titter ut av frontruten på bilen. Bak oss og på sidene har vi flotte fjellformasjoner, og opp i den ene fjellsiden ligger en liten landsby. Langs hele stranden kan man vandre på både vei og stier. Det er stille og rolig, og det står noen få biler på plassen. 

På dette området er det ikke tillatt å stå med bobil på sommerstid, altså det som betraktes som sesong her på Sicilia. Da er parkeringsplassene langs stranden forbeholdt badegjestene. Ganske forståelig, her hadde det nok stått tett med bobiler på sommeren om det var tillatt. Ikke for det, å stå her nå i Novembermåned er også helt fint. Milde vinder, fin temperatur og sol på dagtid lager en fin ramme for en dag med strandvandring og avslapning.

Her er det godt å sitte. Mild fin vind, og alt som høres er bruset fra Middelhavet

Deilig utsikt fra bilen

Vi liker å spasere, uansett om vi er i mer urbane strøk, eller sånn som her hvor man bare får den litt mer stille og rolige naturopplevelsen. Hele området er dekket av lavastein, og naturlig nok blir det noen artige formasjoner.

Lavaen har laget mange flotte formasjoner langs stranden

Lavaen har laget en slags port hvor det er et lite basseng på innsiden

Noen ganger er det hyggelig for Finn å være med på bildet også 🙂

Det er også en liten asfaltert vei her, noe som gjør det litt enklere å ta en tur på minisegwayene. Kvaliteten på asfalten var ikke så god, så det føltes omtrent som å kjøre på grus. Uansett så fikk vi tatt en liten luftetur langs stranden. Her finnes det en stor innhegning med kaktus, noe vi antar brukes til å produsere kaktusfiken. Det ligger også mange forfalne gamle fjøs langs veien. Kanskje ikke så vakkert, med de gjør seg bra som fotomotiver.

Finn er ute og kjører på tohjulingen. Litt dårlig vei, men det går….

En liten dans?

En innhegning full av kaktus. Kaktusfiken er jo en delikatesse, så vi regner med at det er det som produseres her.

Forfalne fjøs ligger det flere av langs stranden. Ikke så pene, men fine fotomotiv

En rusletur til Macari

Byen som ligger litt oppe i fjellsiden heter Macari, og er i helt grei «rusleavstand» fra stranden. På denne tiden av året er det nok ikke så mye som skjer, og vi registrerte at byen hadde veldig mange B&B, så det er nok mye mer liv og røre her på sommeren. Uansett, vi ruslet opp i sentrum for å ta byen i litt nærmere øyensyn, og kanskje finne en liten lokal kneipe hvor vi kunne leske strupen med noe godt.

Rett ved kirken fant vi det lokale vannhullet, og det var spekket med folk. Det er tydelig at søndagene er noe spesielt for folk på Sicilia, det er nok en dag Sicilianerne bruker til hyggelig sosialt samvær, og en liten tur på puben. Det var såpass fullt på puben at vi valgte å rusle ned til bilen igjen. Det begynte å bli tid for å lage litt middag.

Leter man etter det lokale vannhullet, så finner man gjerne dette rett i nærheten av en kirke 🙂

Utsikt ut over bukten fra Macari

Olivenolje og vin på døra

Når vi kom ned til bilen var en av de lokale bøndene på en liten salgsturné med lokale produkter. Han hadde med seg barnebarnet som tolk for at dette med språket skulle være litt enklere. Han kunne tilby hjemmepresset olivenolje, Marsalavin tappet på halvannenliters vannflasker, hvitløksfedd i kryddermarinade og diverse nøtter. Vi syntes dette var en morsom opplevelse, og kjøpte oss litt vin og mat.

Litt lokale produkter direkte fra bonden.

 

Translate »