Etter å ha stått en dag på Baia Santa Margherita valgte vi kjøre sørover mot Agrigento. Er man først i det området, så er det et par ting som er viktig å få med seg, Tyrkertrappa og Tempeldalen. Vi tenkte hvorfor ikke begge deler, og fant oss en fin bobilparkering. Igjen så var vi heldige med parkeringen, bare noen få meter fra vannkanten.

Det har vært litt kjøring siste dagene, så nå tenkte vi at vi skulle slappe av noen dager på Punta Piccola Park. Her var det både strøm og bra internett. Vi har jo med oss greit med nett i bilen også, men det er veldig behagelig å kunne koble seg opp på et nett på bobilparkeringen så lenge nettet er sånn noenlunde kjapt. Det er ikke mange bilene innom her, så belastningen er minimal. Det betyr kjapp og fin nettforbindelse.

Flott plassering ved stranden

De to første dagene bare slappet vi av med en middag på restaurant, og litt vedlikehold og rengjøring av bil. Vi blir ganske fort rastløse, og planla derfor at tredje dagen skulle brukes til noe fornuftig. En tur bort til Tyrkertrappen, kanskje filme litt og ta noen bilder med dronen.

Stranden er mange kilometer lang, og egner seg fint til romantiske kveldsturer

Tyrkertrappen – Scala dei Turchi.

Tyrkertrappen er ikke som navnet tilsier en trapp som er bygget av Tyrkere, men et naturskapt fenomen. En hvit kalksteinsklippe som stiger opp av havet, og som, ja ligner på en trapp. Hele klippen kan egentlig minne om en stor isbre. Trappen, eller klippen endrer seg også i form på samme måte som en isbre. Kalksteinen blir sakte vasket bort av sjøen, og den har vært mye større enn den er i dag. Selve klippen er ganske «porøs», og overalt kan man se kjærlighetserklæringer som er risset inn i kalksteinen av forelskede par.

Klippen er ganske majestetisk der den stiger opp av havet

Den er også mye større enn den ser ut på avstand

Tone har satt seg ned for å posere for fotografen 🙂

Det ligger litt småstein på den ene siden, det advares mot rasfare

Mange forelskede par har risset inn sine kjærlighetserklæringer i kalskeinen

Hvorfor kalles den Tyrkertrappen?

Som nevnt, det er ikke Tyrkerne som har bygget noen flotte trapper, men et verk som er skapt av naturen selv. Grunnen til at klippen har fått navnet Tyrkertrappen er fra tidligere tider når pirater fra Tyrkia og andre Arabiske land brukte stedet som havn. Slik klippen ligger skulle man tro at stedet er uegnet som havn, men dette stedet er mye mindre værutsatt enn sørkysten ellers. I 2007 ba Realmonte kommune om at klippen skulle føres opp på Unescos verdensarvliste.

Hm, ser nesten ut som kakepynt….

Mange tar en liten piknik på klippen – ta med noe å sitte på. Den hvite kalkstenen er kald selv i sterk sol

Naturens egen trapp

Fine speilinger når vannet trekker seg tilbake

Lunsj på stranden ved Tyrkertrappen

Etter å ha klatret rundt på denne kalkstensklippen noen timer var det tid for litt lunsj. Et par hundre meter unna klippen finner man en moderne flott strandrestaurant hvor man kan nyte noe kaldt å drikke, og spise noe fra den innholdsrike menyen. Siden dette var en enkel lunsj, så valgte vi en Caprese salat som smakte helt fortreffelig. Fra restauranten ser man også rett bort på Tyrkertrappen.

Dette smakte etter noen timer med vandring på klippen

Yummi 🙂

Helt fin setting for en vellykket lunsj ☀️

En attraksjon man bør få med seg

Er man i området så er dette noe man absolutt bør få med seg. Klippen er ganske mektig der den reiser seg opp fra havet. Fargen gjør at man også som nevnt får en liten følelse av «isbre». Mange har også en liten piknik på klippen. Ta med pledd, noen gode oster og en flaske lokal vin. Bedre kan man ikke ha det.

Og til slutt, et lite videosammendrag:

 

 

Translate »