Vi har sjekket inn på Camping Scarabeo, og så langt er vel dette den flotteste campingplassen vi har vært innom på Sicilia. Plasseringen vi fikk var igjen helt nede ved strandkanten, og vi nyter noen gode dager her. Været har vært fantastisk, egentlig hele veien fra vi forlot Norge, på en og en halv måned har vi hatt kun tre dager med regn. Det har regnet litt av og til på nettene, men dagene har vært solfylte og flotte.

Camping Scarabeo

Det er store variasjoner når det gjelder campingplasser på Sicilia, men denne campingen er i ypperste klasse. Den er velholdt, det er rent og pent, den har en fantastisk strand hvor alle på campingen samler seg på kvelden for å slå av en prat og se på solnedgangen. Dette gjelder for så vidt på morgenene også, porten fra campingen og ut til stranden er et populært sted å samles for litt skravling til morgenkaffen. I hovedsak er det tyskere her, men også innslag av andre nasjonaliteter. Diskusjonene går på en blanding av tysk og engelsk, så det er enkelt for oss norske å delta. På ettermiddagene samles gutta til litt bocciaspill og en liten kald en. Link til campingens egne websider her…..

Innkjørselen til Campingen

Resepsjonen på Camping Scarabeo

Camping Scarabeo er også en av campingene som er innrullert i en kjede over «høykvalitets» campinger her på øya, og den forrige vi var på i samme kjeden var Aggricampigio Allesandra. Det er store flotte plasser, man har sitt eget private toalett og dusj med egen nøkkel. Akkurat det er en utrolig bra ordning. Det er altså ingen andre som bruker hverken toalettet ditt eller dusjen din under oppholdet.

Toalett og dusj i slike avlukker. Du får nøkkel til din egen private, og den er det kun du som bruker under hele oppholdet. Fin ordning…

Ganske så fin plassering. Ikke lett å bryte opp herfra…

Tone kjenner på vannet. Litt kaldt? – 18 – 20 grader

Dette ser interessant ut. Vi må prøve å få utforsket på en kveldstur

bougainvilleaen blomstrer. Det er flotte farger

Inne på selve campingen er det grønt, pent og velstelt

Ost og kjeks på stranden…

Solnedgangene er slik som dette nesten hver eneste kveld. Innbyr til romantiske rusleturer i vannkanten 🙂

Utsikten fra plassen bilen står på

På marked i Vittoria

De fleste byer ved Middelhavet har sitt lokale marked hvor de lokale kan handle sine matvarer, det være seg fisk, kjøtt, grønnsaker -ja alt som kan spises finner man på slike markeder. I tillegg kan man gjøre gode kjøp på klær, sko og andre kjekke saker. Det største markedet i nærheten av campingen ligger i Vittoria, rundt to og en halv mil unna. Campingen har shuttleservice med minibuss til markedet, og for den beskjedne sum av 6 euro blir man fraktet sammen med andre handlekåte både til og fra markedet.

Campingen tilbyr transport med en liten minibuss til og fra markedet i Vittoria

Markedet er som slike markeder flest. Det er et yrende liv, og selgerne prøver å overgå hverandre i hvor høyt det faktisk går an å rope for å tiltrekke seg oppmerksomhet. En salig blanding av matvarer, klær, sko, tepper etc. etc. Det meste kan kjøpes her. Igjen, som på alle andre markeder av denne typen må man passe godt på penger og verdisaker. Det er et eldorado for lommetyver, og turister er gjerne litt naive.

Inngangen til markedsområdet

Det bugner av frukt og grønnsaker

Mye folk, pass godt på verdisaker….

Her kan man kjøpe «ekte» merkevesker 🙂

Til og med norsk klippfisk finnes her…

En kjapp byvandring i Vittoria

Vi hadde behovet for å finne en minibank for å ta ut litt penger. Fra markedet vandret vi en tur oppover mot torvet i byen. Selve sentrum av Vittoria var flott. Vi hadde på forhånd googlet litt, men byen var ganske annerledes enn det som vi så på google. Selvfølgelig, mange halvferdige bygninger, dårlig vedlikehold osv, men selve sentrum var koselig med sine smale gater, koselige barer og restauranter.

Piazza del Popolo i Vittoria, bygget rett frem er teatret – Teatro Comunale Vittoria Colonna

Selve Piazzaen – en samlingsplass for byens innbyggere

Slike Piazzaer er som regel utrolig koselige..

En liten rusletur i bakgatene. Mye løshunder her, men de er snille…

Basilica San Giovanni

Kuppelen på kirken

En kveldstur langs stranden

Vel tilbake på campingen etter en informativ kjøretur –eieren av campingplassen kjører nemlig minibussen, og hun var et levende leksikon rundt Sicilias historie. For oss som er interessert i slike ting ble det mye nytting informasjon som er kjekk å ha i bagasjen. Det er jo alltid artig å sette seg inn i historien til stedene man besøker.

Ettermiddagen ble brukt til en koselig rusletur langs stranden. Det hadde skyet litt over, så det var en fin anledning til å få utforsket de gamle byggene vi ser fra bobilen på odden ved enden av stranden. Vi trodde at dette kanskje var noen ruiner på lik linje med det vi hadde sett i Tempeldalen, men mest sannsynlig er dette restene etter et gammelt fyr. Uansett spennende, og flotte motiver for bilder.

Dette er en flott tid på Sicilia – det er fin temperatur, og ikke minst frodig

Sannsynligvis restene etter et gammelt fyr. Et populært sted for stangfiskere

Det har nok vært ganske værhardt å bo her

Flotte lavaklipper kledt med grønt teppe…

Det er interessant å se hvordan lavaen har laget formasjoner

Ytterst paa den nøgne ø

Rett over på andre siden, ikke så langt…. ja der ligger Afrika 🙂

Det er vanskelig å løsrive seg fra campingen vi står på nå, vi blir nok noen dager til……

Translate »