I 3 uker har vi loffet rundt Sicilia og forelsket oss i denne øya. Vi har sett masse, men det er mye igjen! Her er det utrolig flott og det er mye å se og oppleve. Ikke visste vi at det var så mye historie her, og for en natur! Deilige strender, bratte klipper, frodig og grønt, olivenlunder, sitrusplantasjer og vulkaner! Vi kommer garantert tilbake!

De siste dagene har vi truffet nordmenn som har oppdaget dette paradiset. Etter turen til Etna dro vi rett ned til Naxos som har en flott bobilparkering ved foten av Etna. Bare noen hundre meter til stranden og en liten koselig by. Her er det nok masse liv og røre i sommerhalvåret, men det er en god del restauranter og barer oppe nå også. Camping Lagani var veldig ren og pen, og den første bilen vi så da vi svingte inn var norsk. Her overvintrer en musiker fra Drammen for 3. året. Han trives veldig godt her og vi fikk en hyggelig prat over en kaffe. Det er mange muligheter til utflukter da både buss og tog kan ta deg til bl.a. Taormina, Siracusa og Noto.

Vi hadde også fått en hyggelig lunsjinvitasjon til et ektepar fra Sandefjord som har en katamaran i marinaen i Capo d´Orlando. Det var veldig trivelig å treffe dem som vi hadde fått masse gode råd og tips fra. Er man seilinteressert så er dette er utrolig flott anlegg. Nytt og fint med vakthold, marinerer, butikker, barer og restauranter. Det er ingen bobilparkering her, men siden vi var invitert av beboere i marinaen fikk vi likevel lov å parkere siden det var lavsesong.

Men nå er oppholdet vårt på Sicilia over, vi reiser videre til nye eventyr på fastlandsItalia før vi vender nesa vestover mot Spania. Vi har laget en liten oppsummering på hvorfor vi kan anbefale bobilferie på Sicilia i vinterhalvåret.

7 Grunner til å reise til Sicilia på bobilferie i vinterhalvåret

 1. Utrolig vakker og flott natur, strender og solnedganger.
 2. Klimaet er bra på vinteren. Varmt og bra vær, Sicilia ligger på samme breddegrad som Tunis. Vi har hatt 1 dag og et par netter med regn, – ellers deilig norsk sommervær.
 3. Overnatting på bobilplasser og camping er rimelig. Korttidsovernatting; mellom 13-19 euro, langtidsleie for 200-300 euro pr mnd.
 4. I vinterhalvåret er det lov å fricampe, og det er mange flott strender å velge på.
 5. Mat og drikke er stort sett billigere enn f.eks Spania. Pizza 5-7 euro.
 6. God mat, – pizza og pasta selvsagt, skinker, oster og mye annet. De har gode råvarer – masse flotte grønnsaker og frukt. Brødet er kjempegodt og Cannelloni fyllt med ricottaost, – namnam.
 7. Det er mye å se og oppleve; gamle templer, arkeologiske ruiner, vakre strender, klipper og spennende natur, koselige småbyer, vulkaner, keramikk, vingårder, båtturer, markeder, kirker etc.
 8. Folk er hyggelige, hjelpsomme og vennlige. Turister er velkomne da de selvsagt legger igjen penger, og det kommer godt med. Lokale bønder kommer gjerne innom campingplassene for å selge frukt og grønnsaker, olivenolje, vin, ost og annet godt.

Hva som ikke var så bra:

 1. Dårlig veistandard. Det er hull, humper og dumper også på motorveien
 2. Mye søppel. På rasteplasser og andre steder hvor det er mulig å slenge fra seg søppel. Veldig trist at dette er så dårlig organisert og så stor mangel på holdninger. Forsøk på kildesortering, men de fleste bryr seg ikke noe særlig om det
 3. Kjørekultur eller mangel på sådan. Her er det viktig å være oppmerksom. Regler og skilt er mest til pynt, hver mann lager sine egne regler og parkerer hvor som helst, – gjerne dobbeltparkering i gaten hvis man skal inn i en butikk akkurat der. Sjarmerende kaos og masse bruk av hornet..selv om ingen reagerer. Etterhvert lærer man seg hvordan man skal komme seg relativt trygt fram, hovedsaken er å ta det rolig og ikke stresse. Fordelen er dog at det er ikke så mye trafikk på veiene, bortsett fra i storbyer som Palermo – som vi kjørte rett forbi.

Vår kjørerute på Sicilia:

 

Translate »