Da har vi forlatt Sicilia. Fergen tok oss kjapt og greit over Messinastredet igjen, og vi kjørte den korte turen til Scilla hvor vi hadde en overnatting før Siciliaturen startet. Planen er nå å fortsette oppover østkysten av Italia.

Etter en rask titt på kartet bestemte vi oss for å kjøre tvers over til østkysten i et jafs. Målet for dagen var den lille byen Alberobello, en kjøretur på vel 40 mil fra Scilla. Der hadde vi plukket oss ut en fin bobilparkering i sentrum, så den er relativt sentral. Bobilparkeringen har store fine pitcher omgitt av oliventrær, riktig så koselig. Her har vi stått ganske så rolig noen dager hvor vi har planlagt videre ferd.

En veldig hyggelig bobilparkering et par hundre meter fra sentrum

Alberobello

En liten koselig by som er delt i to av en hovedgate med torg og butikker. Et yrende liv nå før jul med forberedelser til juleåpning av byen. Det er nesten litt som det var i Norge i gamledager. En offisiell åpning av julen, julegatene tennes, butikken viser frem juleutstillingene, og det er anlagt en liten skøytebane. Her er det hyggelig å rusle rundt å ta inn den gode atmosfæren, og kanskje sette seg ned i solen på en eller annen uterestaurant for en god lunsj.

Trulli

Dette er en gammel byggeskikk Pugliaregionen er kjent for. Disse små runde steinhusene med konet tak. I Alberobello er det en hel bydel med slike Trulli. En vandring i de smale gatene med er utrolig spesielt og spennende. Siden dette er en turistattraksjon er mange av Trullohusene bygget om til restauranter og butikker, men det var faktisk overraskende mange som også har disse rare husene som bolig

Trullohusene er rett og slett hus av stablet stein uten bruk av bindemiddel som f.eks. mørtel. Grunnen til at de ble bygget på denne måten var at husene da ble sett på som «midlertidige» bygg, og da unngikk man beskatning. Veggene er tykke, opp til 1,5 til 2 meter for å holde varmen ute på sommeren, og varmen inne på vinteren. Klyngene av Trullohus gir følelsen av at man vandrer litt rundt i en eventyrverden. En liten kveldstur i julepyntede gater gir oss en god julestemning.

Alberobello ligger ganske langt syd på Italias østside, og byen er absolutt verdt et besøk.

Translate »