Vi hadde fått et tips av vår kjære svoger at vi måtte dra til Mantova. Byen ligger litt sørvest for Verona og Gardasjøen. Midt ute i det flate landskapet dukker Mantova opp som troll i eske. Byen ligger omkranset av 3 kunstige innsjøer som har beskyttet byen i over 1000 år. Om det er innsjøene som har beskyttet byen mot masseturisme også vites ikke, men byen kalles et Firenze i miniatyr. Fordelen er at byen virker mye mer genuin og ekte italiensk enn de mer kjente turistifiserte byene.

Byvandring med marked

Vi parkerte på en fin bobilparkering rett utenfor byen. 10 minutters gange over vollgraven på flotte gang og sykkelveier førte oss inn til middelalderbyen med slott, kirker og festninger. Denne dagen var det marked over nesten hele byen. Her krydde det av boder hvor man solgte alt mulig rart, frukt, mat, klær, vaskeartikler, tepper, osv.osv. Det var selvsagt også julepyntet i gatene og mye juleartikler til salgs. Vi var ikke helt i shoppingmodus, men vandret rundt og snuste på den spennende atmosfæren. Byen er gammel, faktisk fra år 2000 f.Kr. og det er gatene også – her er det ikke engang brostein, men steinbelagte gater. Litt pludrete å gå på, og en fordel med litt tykkere såler. Etter en stund var det tid for en liten pause og vi fant en hyggelig og litt hip cafe hvor vi først koste oss kaffe og et kakestykke…men etterhvert ble vi inspirert av de andre gjestene og toppet det hele med en Spritz. Denne ble her servert med litt påsmurt brød og småsnacks – tilsammen ble det en liten lunsj – ikke verst.

Byen dukker nærmest opp som troll av eske

Fra campingen kan man rusle den korte turen inn til sentrum

Flott campingplass, store fine plasser

Middelalderby med sjarm

Vi har vært i ganske mange katedraler og borger så vi nøyde oss med å vandre gatelangs og beundre arkitekturen, menneskene og lytte til en gatemusikant. Byen er absolutt verd et besøk, her er det muligheter for å beundre kunst, arkitektur, shoppe, gå på bar eller restaurant, men man slipper suvenirbutikker og selfistangselgere. Det er en rolig og hyggelig stemning her. Hvis man besøker byen bedre på en litt varmere tid av året er det også muligheter for båtturer på de 3 innsjøene.

Det er også muligheter for båttur på innsjøene

Tone: Oj, en bro, den må jeg ta bilde av 🙂

Den gamle borgen ved inngangen til gamlebyen

Imponerende byggverk, men vollgrav og det hele

De er litt sjarmerende disse små «lastebilene».

Markedet var spredt utover hele byen

Flink gatemusikant

En veldig hyggelig handlegate. Motebutikker i fleng…

Slik ser alle gatene i byen ut. Skal du på byvandring er det greit med lit tjukke såler

Byen var også julepyntet

En del av torget

Piazza Sordelo

Mye flotte detaljer på disse gamle byggene

Byen tar seg også flott ut på avstand

Skulptur av gamle sykler rett ved campingplassen

Translate »