Vi begynner kanskje å bli litt sære, men etter et par dager på bobilparkeringen La Ribera valgte vi å bryte opp for å kjøre tilbake til Torrevieja. I utgangspunktet var planen å parkere en god uke på Lo Monte. Når man bestiller der så står det kun oppgitt antall kvadratmeter plassene er på, ikke hvor lang bil det går inn på plassen. Basert på tidligere erfaringer var vi sikre på at en plass på 55 kvadratmeter var mer enn nok for vår bil, så vi bestilte en slik på Lo Monte. Etter at vi hadde sjekket inn så viste det seg at utformingen av plassen var på en slik måte at det var umulig å få plassert bilen der, det var rett og slett ikke plass. Det var heller ikke noe annet ledig, så vi måtte kjøre videre. Valget var da La Ribera i San Javier. Fint område med kort vei ned til strandpromenaden langs Mar Menor.

Flott strand ved Mar Menor

En litt spesiell brygge..

Torrevieja

Vi har vært på La Ribera et par ganger før, og begge gangene har vi vært veldig fornøyde med plassen. Det vi opplevde nå var litt annerledes, på det ene året plassen har eksistert har «atmosfæren» endret seg en del, så vi valgte å bryte opp for å kjøre inn til Torrevieja hvor vi skulle feire jul på den Norske restauranten Henrik Ibsen. I Torrevieja er det ikke noen organisert plass for bobiler, ingen camping eller bobilparkering. Det beste stedet er derfor å parkere ute på «klippen». Dette er en plass hvor det som regel står litt bobiler, fin plassering helt ute ved vannkanten, Det er også grei gangavstand til sentrum langs den flott strandpromenaden.

Fin plassering på klippen i Torrevieja

Bobilene står helt ute ved havet

Det er ingen fasiliteter på klippen i Torrevieja, så man må klare seg selv med strøm osv. Det er heller ingen tømming av sort/gråvann. Plasseringen derimot er kjempeflott, og etter hva vi har hørt så blir man heller ikke lenger som tidligere bortvist av politiet. Regelen som gjelder er selvfølgelig at man «parkerer», ikke camper. Ingen griller eller markise osv. Holder man seg til dette er klippen et fint og trygt sted å parkere om man vil gjeste Torrevieja i noen dager.

Julaften ble feiret på Henrik Ibsen med mange andre norske, juleribbe og riskrem som seg hør og bør. En veldig trivelig julekveld for oss som for første gang feirer jul i bobilen.

Det er en flott strandpromenade inn mot sentrum

Her kan man finne seg litt skygge på varme dager – Torrevieja sentrum

Det er også en flott marina i Torrevieja

Går man fra strandpromenaden og litt opp i byen så finner man kirken

Morsomt med paraplyer som henger i gatene

I Torrevieja kjører nissen firehjuling 🙂

Videre…

Ja, vi har plukket oss ut noen fine steder vi har lyst til å besøke i området. Det vil nå bli en del «fricamping», noe som vi ikke har gjort så veldig mye av, men som er en nødvendighet i forhold til planene fremover, litt mer om det i neste post 🙂

Translate »