Bare et lite steinkast fra de store campingplassene Lo Monte, Camping La Manga og La Ribera ute ved Mar Menor ligger den flotte nasjonalparken Parque Regional Calblanque. Her er det fantastiske muligheter for fricamping langs den idylliske kysten, og flotte turstier i nasjonalparken tar deg innover spennende områder hvor det tidligere har vært bergdrift. Naturen er storslått, små viker, grotter og strender mellom høye klipper som stuper ned i et asurblått Middelhav.

Flott plass for fricamping

Liker du tanken med å stå litt for deg selv helt nede ved havet og høre bølgene slå innover stranden, ja da er slike steder helt perfekte. I tillegg er det en bonus at flotte turområder er rett utenfor døren. Her er naturen og kysten slik den så ut før turistene kom på 1960- og 70 tallet. Dette er et fredet rekreasjonsparadis med rik fauna og flora. Det er også et skilpadde territorium her, og man bes om å være varsom med naturen.

Fricamping bare noen meter fra vannkanten ved Calblanque

Parque Regional Calblanque

Fortsetter man turen fra stripen på La Manga går etterhvert de milelange sandstrendene over til klippeformasjoner fra Cabo De Palos. Dette er starten på nasjonalparken som ble opprettet i 1987, og dekker et område på rett under 19 kvadratkilometer.

Fra starten på stien ved nasjonalparken, utsikt til fyret ved Cabo de Palos

Cala Reona rett syd for fyret på Cabo De Palos er et flott område for fricamping, og i tillegg et godt utgangspunkt for vandring på stiene som går innover i nasjonalparken. For de tøffeste så er det også muligheter for sykling eller ridning. Det er også langs flotte strender som innbyr til både bading som surfing.

Flott utsikt på vei opp til klippene

Noen steder er det bratt, og klippene stuper ned i havet langt under oss. Da kan det være greit å ha et tau å holde seg i

Spennende steinformasjoner

Tone vandrer over en av slagghaugene

Det er karrig og flott

Voldsomme dimensjoner på klippene

Langs hele kysten av Calblanque er det små viker med bortgjemte strender

Slik så kysten ut før utbyggingen startet langs denne kyststripen

Slagghaugene skiller seg ut med kraftige farger

Stiene er godt merket

Tone holder seg godt fast i tauet

Cala Cocón er en av disse bortgjemte strendene. Spennende små grotter

Her kan man nyte i fred og ro

Karstlandskap ved Cala Cocón

Translate »