Etter et par flotte dager med fricamping ved nasjonalparken Calblanque fortsatte vi bare en liten halvtime videre sydover til Cartagena. Det var på tide med litt klesvask, bilvask, litt vedlikehold og rydding. Etter et kjapt søk på CamperContact fant vi bobilparkeringen Area de Belmonte Plus. Her var det i følge beskrivelsen muligheter for vask av både klær og bil.
Area de Belmonte Plus
Dette er en parkering som driftes av en bensinstasjon. Selve parkeringen er nok ikke så idyllisk og koselig, men utrolig praktisk. Bensinstasjonen har en egen liten Spar butikk som er åpen fra 07 til 23, her kan man få kjøpt det man trenger. Det er et eget dedikert vaskeri for klær med store industrimaskiner. Bensinstasjonen har også egen plass for vask av bobil med plattform for å komme opp i høyden, kjekt å få vasket over taket også.
Selve overnattingen koster 10 Euro pr. natt, og man må betale tillegg for bruk av vaskemaskiner og de andre fasiliteten stasjonen tilbyr. Det er forøvrig gratis tømming av sort/gråvann. Fyllestasjonen for ferskvann har myntinnkast.
Andre praktiske ting er at stasjonen også har gasspumpe for oss som har fast system eller gasstank. Sitecode på CamperContact: 10727
Cartagena – en liten storby
Cartagena har ca. 218.000 innbyggere, og man får følelsen av å være i en skikkelig storby selv om byen er relativt liten. Byen har også en ganske interessant historie.
Byen ble grunnlagt av Hashdrubal fra Kartago 227 f.kr. og fikk da navnet Qart Hadash. Ikke så mange årene etter, i 209 f.kr. erobret romerne byen, og ga den navnet Carthago Nova.
Den naturlige havnen i den runde bukta har vært viktig for sjøfartslivet i århundrer. Romerne bygde sitt iberiske rike, maurerne drev handel og millitærvirksomhet her. Den ble også hovedhavn for reiser til de spanske koloniene. I dag er den en viktig havn for handel og cruisturisme.
I motsetning til mange andre andre store byer vi har besøkt i Spania skiller Cartagena seg ut med å være veldig «ren». Det pusses og kostes hele tiden slik at gatene og områdene rundt skal være rene og pene. Gatene i sentrum er også unike der de ligger belagt med flerfarget marmor.
Museer og shopping
I Cartagena kan man besøke mange museer, her er det museer tilknyttet sjøfart, det er undervannsmuseer, krigsmuseer etc. Byen er også hovedbase for den spanske marine, så det finnes også mye museer tilknyttet dette. Er man interessert i historie så finnes det også en del museer for dette, bl.a. Museo Arqueologico.
Sentrum er også et eldorado for shopping, her finnes det mote, og alskens rare butikker i fleng. Må man ha en pause i shoppingen er det også koselige vannhull på hvert eneste hjørne.
Teatro Romano
Cartagenas «fattigkvarter» skjulte et av verdenshistoriens største skatter, et gedigent teater. Det lå en hel liten bydel som hadde utviklet seg gjenom generasjoner ovenpå teateret. Etterhvert ble dette «fattigkvarteret» fraflyttet, og i 1987 ble det startet byutvikling i området. Under rivingen av de gamle byggene dukket det opp saker og ting fra middelalderen, og arkeologene fikk mistanke om at hele bydelen kunne skjule noe mer. Etterhvert gravde de frem et helt romersk teater, og i 2008 ble denne attraksjonen åpnet for publikum. Absolutt verdt å få med seg om man gjester byen.
Cartagena er en by man godt kan være i noen dager, her blir det ikke kjedelig. Det er såpass mange spennende ting man kan foreta seg at én dag i byen er langtfra nok. Bobilparkeringen ved Belmonte Plus er også et godt utgangspunkt for å vandre inn til byen. Fra bobilparkeringen og til selve sentrum er det ca 30 minutter å gå med mye å se på underveis.
Seilbåten er ikke millitær, men verdens største seilbåt eid av en Russer.
Vi var i Cartagena i April 2018 og den var på samme plass da også.
Koselig å følge dere, må snart kjøpe bobil .
MVH Harald
Takker for opplysningen Harald. Feilen er rettet 😊 Hyggelig at du følger, og ja, bobil er toppers. Ha et riktig godt nyttår 👍
Yachten ägs av den ryska miljardären Andrej Melnichenko. Den är en av världens tio dyraste «segelbåtar». Lär ha kostat 450 milj USD. Den är byggd i Kiel. Helt grotesk! Ger mig inte ha-begär 🙂